Jump to content

Photo

Konto w euro - gdzie założyć?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 mruk9

mruk9
  • Użytkownicy
  • 25 posts

Posted 11 February 2016 - 12:19

Potrzebuję konta bankowego do rozliczeń w walucie Euro. Gdzie najlepiej założyć? Możecie polecić coś w tym zakresie?

• 0

#2 karpik

karpik
  • Użytkownicy
  • 228 posts

Posted 11 February 2016 - 12:58

Najlepsze w tym momencie konto walutowe w euro ma smart bank. Na stronie są warunki konta: http://www.tanie-kon...to-eu-walutowe/ . Jest to chyba jedyne konto walutowe gdzie wszystko jest darmowe. Od prowadzenia konta po wypłaty z bankomatów w Polsce i za granicą oraz przelewy do banków polskich oraz zagranicznych. Smart bank ma rownież korzystne przewalutowanie chociaż i tak lepie jest korzystać z kantorów internetowych.

Jeśli natomiast chciałabyś założyć sobie konto wielowalutowe to zerknij sobie do Deutsche banku. Konto tam jednak trochę kosztuje z tego co wiem. 

• 0

#3 malta

malta
  • Użytkownicy
  • 48 posts

Posted 11 February 2016 - 15:08

Jeśli zarabiasz w EURO to na pewno przydają Ci się te namiary: euro kurs - ekantor.pl

Tam znacznie korzystniej wymienisz taką walute i nie będziesz miała poczucia, że ktoś cię "oskubał" :)

• 0

#4 Awars1043

Awars1043
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 16 February 2016 - 22:33

Wszędzie są jakieś opłaty, jak się domyślam. Nie orientuje się jednak w szczegółach. Moim zdaniem karpik kłamie.

• 0

#5 monki

monki
  • Użytkownicy
  • 164 posts

Posted 19 February 2016 - 11:36

Jakiś czas temu zakładałem sobie nowe dwa konta. Zalezało mi na tym aby konta były darmowe a mój bank mi podwyższył opłatę za korzystanie. Miałem w banku pekao sa gdzie miesięcznie musiałem płacić za konto 6 zł. To dość sporo tak więc nie chciałem wydawać takiej kasy jedynie na prowadzenie konta. Przeniosłem się do smart banku. Obecnie bank ma darmowe konta osobiste oraz walutowe. Zerknij sobie tutaj:

http://www.banksmart...konto-osobiste/

Na stronie możesz sobie poczytać jakie mają warunki konta osobistego.Konto jest całkowicie bez opłat. Tak samo konto walutowe gdzie masz za darmo nawet wypłaty z bankomatów za granicą czy też przelewy do innych banków ( zagranicznych też). 

• 0

no i git

#6 mpire

mpire
  • Użytkownicy
  • 338 posts

Posted 30 January 2019 - 13:20

Ja nie mam konta w euro bo jak dostają takie pieniądze to odrazy wymieniam je w kantorze internetowym Pluskantor gdzie mają najlepsze kursy. Poszukujecie dobrego kantoru to polecam, są bezpieczni i wygodnie się u nich wymienia walutę.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users