Potrzebuję konta bankowego do rozliczeń w walucie Euro. Gdzie najlepiej założyć? Możecie polecić coś w tym zakresie?

Konto w euro - gdzie założyć?
Posted 11 February 2016 - 12:19
Posted 11 February 2016 - 12:58
Najlepsze w tym momencie konto walutowe w euro ma smart bank. Na stronie są warunki konta: http://www.tanie-kon...to-eu-walutowe/ . Jest to chyba jedyne konto walutowe gdzie wszystko jest darmowe. Od prowadzenia konta po wypłaty z bankomatów w Polsce i za granicą oraz przelewy do banków polskich oraz zagranicznych. Smart bank ma rownież korzystne przewalutowanie chociaż i tak lepie jest korzystać z kantorów internetowych.
Jeśli natomiast chciałabyś założyć sobie konto wielowalutowe to zerknij sobie do Deutsche banku. Konto tam jednak trochę kosztuje z tego co wiem.
Posted 11 February 2016 - 15:08
Jeśli zarabiasz w EURO to na pewno przydają Ci się te namiary: euro kurs - ekantor.pl
Tam znacznie korzystniej wymienisz taką walute i nie będziesz miała poczucia, że ktoś cię "oskubał"
Posted 16 February 2016 - 22:33
Wszędzie są jakieś opłaty, jak się domyślam. Nie orientuje się jednak w szczegółach. Moim zdaniem karpik kłamie.
Posted 19 February 2016 - 11:36
Jakiś czas temu zakładałem sobie nowe dwa konta. Zalezało mi na tym aby konta były darmowe a mój bank mi podwyższył opłatę za korzystanie. Miałem w banku pekao sa gdzie miesięcznie musiałem płacić za konto 6 zł. To dość sporo tak więc nie chciałem wydawać takiej kasy jedynie na prowadzenie konta. Przeniosłem się do smart banku. Obecnie bank ma darmowe konta osobiste oraz walutowe. Zerknij sobie tutaj:
http://www.banksmart...konto-osobiste/
Na stronie możesz sobie poczytać jakie mają warunki konta osobistego.Konto jest całkowicie bez opłat. Tak samo konto walutowe gdzie masz za darmo nawet wypłaty z bankomatów za granicą czy też przelewy do innych banków ( zagranicznych też).
no i git
Posted 30 January 2019 - 13:20
Ja nie mam konta w euro bo jak dostają takie pieniądze to odrazy wymieniam je w kantorze internetowym Pluskantor gdzie mają najlepsze kursy. Poszukujecie dobrego kantoru to polecam, są bezpieczni i wygodnie się u nich wymienia walutę.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users