Windows 8.1 problem z portami usb
Posted 27 January 2016 - 23:25
Posted 28 January 2016 - 18:19
Jak długo występuje problem. Jakie czynności były wykonywane zanim pojawiła się usterka?
Posted 30 January 2016 - 15:34
Jak długo występuje problem. Jakie czynności były wykonywane zanim pojawiła się usterka?
Od okolo półtorej tygodnia. Normalnie korzystalam z laptopa, nigdzie ze mna nie jezdzil, nie grzebalam w ustawieniach i nic nie przestawialam jedyne co to ze wzgledu ze posiadam dwa laptopy to modem internetu byl przekladany od czasu do czasu
Posted 30 January 2016 - 21:39
Panel sterowania > System > Sprzęt > Menadżer urządzeń > Kontrolery Uniwersalnej Magistrali Szeregowej > główny koncentrator USB > Zarządzanie energią > Zezwalaj komputerowi wyłączanie tego urz. w celu oszczędzania energii (odznacz). Powtórz to dla wszystkich koncentratorów i sprawdź czy to pomaga.
Posted 03 February 2016 - 18:57
Panel sterowania > System > Sprzęt > Menadżer urządzeń > Kontrolery Uniwersalnej Magistrali Szeregowej > główny koncentrator USB > Zarządzanie energią > Zezwalaj komputerowi wyłączanie tego urz. w celu oszczędzania energii (odznacz). Powtórz to dla wszystkich koncentratorów i sprawdź czy to pomaga.
Nie dziala nadal
Posted 03 February 2016 - 20:50
Podaj model i markę laptopa.
Posted 05 February 2016 - 08:41
Podaj model i markę laptopa.
Acer E1-570
Posted 05 February 2016 - 22:19
W tym modelu to dość częsty problem. Spróbujmy najpierw tak:
Wejdź w to samo miejsce co podałem wcześniej z tym, że powinnaś mieć 2 pozycje 'Generic USB Hub'. Na każdą z osoba kliknij PPM i odinstaluj. Uruchom ponownie laptop i zobacz czy urządzenia działają pod USB.
Posted 07 February 2016 - 13:15
Wejdź w to samo miejsce co podałem wcześniej z tym, że powinnaś mieć 2 pozycje 'Generic USB Hub'. Na każdą z osoba kliknij PPM i odinstaluj. Uruchom ponownie laptop i zobacz czy urządzenia działają pod USB.
Nie mam tego "Generic USB Hub" ale mam za to 3 nieznane urzadzenia
Posted 16 February 2016 - 22:22
Z czego to wynika, że w tym modelu jest to dość częsty problem? Muszę to wiedzieć!
Posted 17 February 2016 - 18:23
To raczej pytanie do producenta, nie do mnie. Mogę co najwyżej podejrzewać jakąś niekompatybilność sprzętową.
Wracając do tematu (zapomniałem o nim za co najmocniej przepraszam), wygląda na to że mamy poważniejszy problem. Do głowy przychodzi mi jeszcze próba zresetowania BIOSU poprzez wyciągnięcie baterii (od BIOSU, nie zasilającej) na 15 minut. To może być jednak kłopotliwe dla niedoświadczonego użytkownika.
Sugeruje więc skontaktowanie się z oficjalnym supportem Acera. Gwarancji pewnie już nie ma, ale powinni bez problemu zająć się tematem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users