Potrzebuje rady: Kupilem komputer i nie wiem czy sie opłacalo
Napisano 12 grudzień 2015 - 22:46
http://naforum.zapod...87977b.jpg.html
Napisano 12 grudzień 2015 - 22:47
Napisano 12 grudzień 2015 - 23:22
Ceny nie są najniższe nie powiem , komputer jest według mnie dziwnie złożony , za podobną cene w sklepie morele.net można dostać wydajniejszą maszyne.
Napisano 12 grudzień 2015 - 23:26
Przykładowy pc o wyższej wydajności a cena mniejsza
http://www.morele.ne...ry/info/ua4m9h/
Napisano 12 grudzień 2015 - 23:47
Napisano 13 grudzień 2015 - 00:30
Tutaj masz prównanie do kupionego zestawu :
Z zestawem który byś kupił w morele.net :
Różnice?
Na twoim zestawie uruchomisz gry z jakością grafiki low lub niektóre na średnich , a na zestawie z morele.net wysokie lub ultra .
Gry z wyższej półki możliwe że będą działać ale na niskich detalach lub minimalnych.
Ogólnie strasznie słaby zestaw jak za taką cene.
Dodatkowo zasilacz z czarnej listy http://www.elektroda...pic1199271.html
Napisano 13 grudzień 2015 - 06:49
Napisano 13 grudzień 2015 - 08:35
Napisano 13 grudzień 2015 - 09:28
Ja na twoim miejscu wymieniłbym 4 elementy a nawet zgłosił reklamacje całego zestawu z prośbą o zwrot pieniędzy , ale to co wymaga natychmiastowej wymiany to ten zasilacz bomba (bo ci komputer spali ,wymień go na jakiś zasilacz renomowanej marki) , a kolejne co wymaga wymiany to karta graficzna i dokupienie pamięci ram (jak chcesz sobie pograć w coś nowszego na lepszych detalach) .
Napisano 13 grudzień 2015 - 09:29
A wiesz czy mozna zerwac umowe kupna jak wczoraj podpisalem?
Nie mam bladego pojęcia , nawet nwm gdzie go kupowałeś.
Ja bym na twoim miejscu spróbował , bo zaoferowali ci strasznie słaby pc.
Napisano 13 grudzień 2015 - 09:51
Napisano 13 grudzień 2015 - 10:30
Podstawowe pytanie: dlaczego pytasz o to już po zakupieniu towaru? Powiedzonko "Polak mądry po szkodzie" niestety nadal nie aktualne.
Nie wiem co to za umowę podpisałeś i jak została skonstruowana, ale powinien być określony (jak nie w umowie to w polskim prawie) termin, w którym możesz zażądać anulowanie transakcji. Termin ten wynosi jeśli się nie mylę 10 dni. Na zasadzie: zawracasz wszystko co określone w umowie, odzyskujesz całą kwotę za sprzęt. Pogadaj w tej sprawie ze sprzedającym.
Napisano 13 grudzień 2015 - 10:47
Czytałem ze mam 14 dni na zerwanie umowy..Naprawde warto robic tyle zachodu ? I czy dalo by sie zamienić jakies podzespoły by radzil sobie w nowych grach moglbyn dozucic nawet trochePodstawowe pytanie: dlaczego pytasz o to już po zakupieniu towaru? Powiedzonko "Polak mądry po szkodzie" niestety nadal nie aktualne.
Nie wiem co to za umowę podpisałeś i jak została skonstruowana, ale powinien być określony (jak nie w umowie to w polskim prawie) termin, w którym możesz zażądać anulowanie transakcji. Termin ten wynosi jeśli się nie mylę 10 dni. Na zasadzie: zawracasz wszystko co określone w umowie, odzyskujesz całą kwotę za sprzęt. Pogadaj w tej sprawie ze sprzedającym.
Napisano 13 grudzień 2015 - 11:17
Tak warto , bo te ,,troche" to kwestia przebudowy praktycznie całego pc jak chcesz pograć w lepsze gry na lepszych ustawieniach graficznych, a według moich obliczeń najlepszym wyjściem będzie zerwanie umowy.
Nowa Karta ~600zł (aktualna karta nie prezentuje dobrej wydajności w grach)
Nowy zasilacz ~250zł (aktualny to bomba a nie zasilacz...)
Dokupienie Ram ~100zł (4 GB to za mało na gry , minimum 8 GB )
Nowa obudowa ~150zł (aktualna obudowa to według mnie jakiś piekarnik)
Napisano 13 grudzień 2015 - 12:06
Napisano 13 grudzień 2015 - 12:15
To tak , na morele.net sam wymieniałem karte na nową , trwa to 4dni , gwarancja jest na poszczególną część osobna , w razie awari pisze sie do nich poprzez strone morele.net
Zestaw złożymy ci w tym wątku inny , ten co ja podałem był złożony przezemnie na szybko i tak nie zawiera on zasilacza (kwestia 250zł) , jak chcesz żebyśmy ci złożyli zestaw w morele.net podaj budżet oraz co on ma zawierać , widziałem że w umowie miałeś tam głośniki , mysz, klawiature i monitor , wiec napisz nam czego oczekujesz w zestawie . Zakupy w morele.net powyżej 1.5k oferują złożenie za 1zł i dostawe za free.
Napisano 13 grudzień 2015 - 12:27
Napisano 13 grudzień 2015 - 12:33
Sam jestem na technikum informatycznym
Komputer z dostawą wyniósł ~2.1k zł http://www.morele.ne...ry/info/rPag1W/
Kod na darmową dostawe i złożenie podajesz w trakcie zamawiania (na dole ,,Wpisz kod promocyjny")
Kod : VXW8NJNXKE
Komputer poradzi sobie spokojenie z aktualnymi grami na średnich z wymieszanymi wysokimi
Napisano 13 grudzień 2015 - 12:38
Napisano 13 grudzień 2015 - 12:42
W 1 , zacząłem sie interesować składaniem jak sam miałem sobie nowy pc kupić
, masz tam podany czas realizacji 1-6 dni , mój pc składali 1 dzień i zamawiając go czekałem 3 dni (musiałem czekać na dostawe pasty termoprzewodzącej)
Myśle że za 7d a przyjśc tak około za 5d (pracują tylko w dni robocze) powienieś już na nim grać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych