Programowanie, pare pytań
Napisano 08 grudzień 2015 - 22:26
A wiec jestem w gimnazjum, niestety ale nauczyciel od informatyki jest na poziomie nie będę pisał kogo.. Zamiast nas nauczyć czegoś sensownego to piszemy jakieś badziewia, wordpad, office itd. Jakieś pierdoły które ja mam w małym palcu. Głownie chodzi mi o to żebym uczył się jakiś prostszych rzeczy na temat programowania ale nie wiem dokładnie czego. Bo zdaje mi się ze języków c,c ++ raczej nie się uczyć bo to nie ten poziom. Chodzi mi o jakieś prostsze rzeczy na ten temat, ale nie wiem za bardzo co. Z góry dziękuje za odpowiedz
Napisano 09 grudzień 2015 - 18:34
Każda nauka programowania rozpoczyna się od zrozumienia algorytmów i schematów blokowych. Po tym nie widzę przeciwwskazań by uruchomić sobie jakiś kurs z języka. Właśnie C++ jest dość sympatyczny na początek.
Napisano 10 grudzień 2015 - 20:39
Okej, mniej więcej zapoznałem się co to są te algorytmy i schematy blokowe i wiem co to jest. A jest może na internecie taki porządny poradnik, opis wszystkiego czyli tych całych algorytmów i schematów. Taki co jest w nim zawarte prawie wszystko. Bo też sam za bardzo nie wiem dokładnie czego się uczyć, tutaj mi napisałeś ogólnie. Prosiłbym o jakiś link. Z góry dziękuje
Napisano 11 grudzień 2015 - 18:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych