Jump to content

Photo

Problem z kartą sieciową 802.11 n WLAN

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Arcadoos

Arcadoos
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 03 December 2015 - 18:44

Witam serdecznie.

Znajoma dostała ostatnio używanego laptopa Toshiba Satellite Pro A200-29N. Poprosiła o pełny format i zainstalowanie podstawowych programów. Były lekkie problemy z kluczem aktywacyjnym przyklejonym do spodu więc zakończyło się na Windowsie 7 Home Premium pobranym z internetu (na tą wersję jest klucz). Następnym krokiem miała być konfiguracja internetu, jednak laptop nie chce odczytać karty sieciowej (mini wtyczka pod USB, model 802.11 n WLAN). Początkowo nie rozpoznawał urządzenia a gdy znalazłem sterowniki w internecie to następował błąd w uruchomieniu urządzenia, kod 10. Starałem się naprawić to na różne sposoby jednak bez wiedzy informatycznej nie byłem w stanie tego dokonać. Sterownik odinstalowałem i postanowiłem poszukać porady na tym forum.

Karta sieciowa po podłączeniu do mojego laptopa (Windows 10) działała bezproblemowo a sam sprzęt natychmiastowo znalazł odpowiednie sterowniki.

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 04 December 2015 - 19:04

Inne urządzenia USB działają prawidłowo?
Sterownik do chipsetu zainstalowany?

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 marcin-ko

marcin-ko
  • Użytkownicy
  • 11 posts

Posted 09 December 2015 - 15:31

Odinstaluj sterownik, potem odłącz urządzenie, zainstaluj jeszcze raz i wtedy podepnij. Powinno działać.

• 0

#4 Atteelectronics_com

Atteelectronics_com
  • Użytkownicy
  • 50 posts

Posted 17 May 2016 - 10:56

Dokładnie tak jak powyżej,problem może tutaj leżeć w wadliwym sterowniku,więc najlepiej byłoby wykonać jego reinstal, po czym podłączyć urządzenie do portu i zobaczysz czy to pomoże. Daj koniecznie znać na forum.

• 0

#5 silent

silent
  • Użytkownicy
  • 771 posts

Posted 18 May 2016 - 20:43

nawet bez sterownika windows widzi jakieś urządzenie, widzi też jego id $$$$:$$$$ - a to dobry początek do poszukania w sieci co to jest (często się okazuje, że masz coś o 10 markach, ale dokładnie to samo, od tego samego producenta, a sterowniki producenta zastosowanego chipa są lepsze/efektywniejsze niż "autorskie" brandodawcy ;) )

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users