Jump to content

Photo

Komputer nie wczytuje mi połowy ramu

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Eliro

Eliro
  • Użytkownicy
  • 19 posts

Posted 29 November 2015 - 19:45

Mam dwie kości ram DDR2 po 512 RAM. Komputer tnie się jak cholera, a jedyne programy jakie mam to:

-Avast antywirus

-Code Blocks

-Google Chrome

Z ciekawości wszedłem w system, patrzę, a tu pokazuje tylko połowę tego, co mam mam na płycie głównej, a nawet mniej. Czy to system pożera mi tyle RAM? jak sprawdzić całkowitą ilość? Mam Windows XP.

Attached Files

• Attached File  1.bmp   56.78KB   3 downloads

• 0

#2 Eliro

Eliro
  • Użytkownicy
  • 19 posts

Posted 29 November 2015 - 22:32

Wyniki eksperymentów:
Po wyjęciu kości z jednej strony, komputer piszczy. Gdy wyjme z drugiej strony, działa i pokazuje nadal 504 RAM.
  • 0

#3 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 30 November 2015 - 13:01

Skoro z jednej strony działa a z drugiej nie to oczywiste, że jedna kość jest popsuta.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#4 Eliro

Eliro
  • Użytkownicy
  • 19 posts

Posted 30 November 2015 - 16:52

Jedną kość wpiąłem raz do jednego raz do drugiego gniazda i problem ten sam - w jednym slocie nie działa. To samo powtórzyłem z drugą.

• 0

#5 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 30 November 2015 - 18:00

No to slot. Tego raczej naprawić się nie da. Kup kość 1GB (nie są drogie, zwłaszcza DDR2) albo od razu wymień płytę główną.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#6 Eliro

Eliro
  • Użytkownicy
  • 19 posts

Posted 01 December 2015 - 16:43

A ile mniej więcej kosztuje najtańsza kość 2GB DDR2 667Mhz?

• 0

#7 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 01 December 2015 - 18:39

Niestety nie handluję sprzętem komputerowym ani ostatnio nie kupowałem tej konkretnej kości. Polecam sprawdzić w sklepach internetowych / allegro.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users