Napisano 26 listopad 2015 - 10:52
mam dość nietypową sytuację. Wczoraj słuchalam muzyki w odtwarzaczu Windowsa 7 z podpietymi sluchawkami do gniazdka od glosnika (tam gdzie zmienia sie glosnosc i natężenie bassu). Następnie musiałam odejść od biurka i zamiast zostawić słuchawki, odlaczylam je i wyszlam z pokoju. Kiedy wróciłam i podlaczylam ponownie, dzwiek nie wydobywal sie ani ze sluchawek ani z głośników.
Głos nie jest wyciszony, mikser glosnosci chodzi przy wlaczonej muzyce, ale nic nie słychać, ze sterownikami (Realtek) jest Okej, chyba ze zmieniły sie jakies zaawansowne opcję. Sprawdzalam przednie i tylne gniazdko w komputerze, ale bez zmian. Jedynie co działa, to słuchawki podłączone do przedniego gniazdka.
Z początku. myslalam, ze to wina głośników, ale dioda swieci sie, a do tego gdy je wlaczam słychać charakterystyczny poglos (nie wiem jak to opisać). Dodam, ze komputer ma ok. 1,5msc.
Jesli problem powtórzył sie w jakimś pościel to przepraszam
Z gory dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Napisano 26 listopad 2015 - 18:17
Zobacz czy w sterowniku wykrywa urządzenie podłączone z tyłu.
Napisano 26 listopad 2015 - 19:20
Zobacz czy w sterowniku wykrywa urządzenie podłączone z tyłu.
Wykrywa. Najprawdopodobniej po wyjęciu słuchawek zrobiło się zwarcie, ponieważ jak włacze głosniki to kabel, który podłaczam do komputera nie trzeszczy jak zawsze. Kolega mi podpowiedział, że może być to problem z kablem, ale nie było oznak przerywania muzyki ani nic, wiec może coś z subwooferem. Sterowniki zainstalowałam jeszcze raz, próbowałam chyba wszystkiego. Tylne jak i przednie gniazdko działa (podłączałam tam słuchawki). Planuje jutro zanieść cały sprzęt do serwisu, co o tym myslisz?
Napisano 27 listopad 2015 - 09:56
To chyba najrozsądniejsze wyjście. Problemu nie ma z komputerem a z zestawem.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pc, glośność, słuchawki
Sprzęt (Hardware) →
Karty muzyczne i głośniki →
słuchawki do 150 złNapisany przez intelek2554, 08 mar 2018 słuchawki, mikrofon, 150zł i 1 więcej |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Zestawy komputerowe →
[3500] Komputer do gier, internetuNapisany przez Kerness, 10 sie 2016 komputer, złożenie, pc, gry i 1 więcej |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Karty graficzne i monitory →
GPU, monitor no signal pod obciążeniemNapisany przez rico888, 24 mar 2016 gpuGPU, problem, stres, restart i 5 więcej |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Procesory, płyty główne i RAMy →
Jaką pamięć ram dobraćNapisany przez pawel141189, 04 gru 2015 Ram, PC |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Zestawy komputerowe →
Komputer 5000 zł - Dla graczaNapisany przez _MrKtosiu14792_, 21 paź 2015 zestaw, Dla gracza, 5000 zl i 7 więcej |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych