Witam, mam do czynienia z urządzeniem wielofunkcyjnym Bizhub c203, cała konfiguracja drukarki przebiegała bez zarzutu dopóki nie chciałem połączyć drukarki z komputerem przez FTP (tak żeby obraz skanu wyświetlany był na ekranie komputera) i tu zaczyna się problem gdyż muszę wklepac do drukarki nazwę hosta użytkownika hasło itp i ścieżkę pliku.. Jaka ścieżkę pliku wpisać aby to zadziałało? Na tych urządzeniach dopiero się uczę i nie do końca jeszcze je ogarniam. Z góry dzięki za pomoc
Posted 24 November 2015 - 11:05
Posted 24 November 2015 - 18:45
Chyba chodzi o folder na serwerze FTP, gdzie będą zapisywać się zeskanowane dokumenty.
Posted 02 December 2015 - 10:46
Ja trochę z innej beczki zapytam, bo właśnie chcę zakupić urządzenie wielofunkcyjne i zastanawiam się właśnie nad Konica Minolta Bizhub c203 i zastanawiam się gdzie kupiłeś swoje urządzenie i ile kosztowało, jeżeli to nie tajemnica. Ja jestem z okolic Wrocławia i szukając ofert do zakupu urządzenia wielofunkcyjnego tej konkretnej marki trafiłem na stronę http://www.wroclawksero.pl i z tego co widzę mają oni naprawdę szeroki asortyment, a także sprzęt po leasingowy, ale chyba już lepiej kupić coś nowego, jak sądzicie? Konica to dobry wybór? Kiedyś w firmie na Konice pracowałem i drukowała i skanowało i kserowała naprawdę szybko i dając bardzo dobry obraz:)
Posted 17 August 2016 - 20:48
Emil, u nas w firmie dzierżawimy drukarkę od firmy Kseromax Wrocław. Używamy Konica Bizhub. Wydaje mi się, że to sprzęt raczej dla firm a nie osób prywatnych, nowe urządzenie kosztuje jakieś 11000 złotych. W dobrym stanie, używany sprzęt posłuży wiele lat, a cena będzie dużo atrakcyjniejsza. Zastanów się też nad dzierżawą, za 250 złotych miesięcznie masz 2000 wydruków, ponad limit płacisz 2 grosze za każdy kolejny wydruk.
Posted 18 November 2016 - 20:51
Emil, u nas w firmie dzierżawimy drukarkę od firmy Kseromax Wrocław. Używamy Konica Bizhub. Wydaje mi się, że to sprzęt raczej dla firm a nie osób prywatnych, nowe urządzenie kosztuje jakieś 11000 złotych. W dobrym stanie, używany sprzęt posłuży wiele lat, a cena będzie dużo atrakcyjniejsza. Zastanów się też nad dzierżawą, za 250 złotych miesięcznie masz 2000 wydruków, ponad limit płacisz 2 grosze za każdy kolejny wydruk.
Dzierżawa tego typu sprzętu nie jest opłacalna na dłuższą metę. Dużo lepiej kupić używany sprzęt, ale przynajmniej ma się go wtedy na własność i nie trzeba płacić co miesiąc za dzierżawę, w dodatku nie ma żadnych limitów jeśli chodzi o liczbę kopi/wydruków. Ja znalazłem kserokopiarkę poleasingową Konica Minolta Bizhub 222/282/362 na http://www.wroclawksero.pl/ , czyli dokładnie w tej firmie, od której polecasz dzierżawę.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users