Jump to content

Photo

[1400zl] Komputer do multimediow (gry, filmy, obrobka zdjec)

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Pro_Racerr

Pro_Racerr
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 06 October 2009 - 13:05

Witam, pisze, poniewaz moj komputer ulegl zniszczeniu (plyta glowna, nie da sie odratowac) a mam dosc stara konfiguracje wiec nie warto kupowac uzywanej plyty glownej;]
moja aktualna konfigiracja
procesor athlon 2.5ghz (1 rdzen)
1,5 giga ramu (DDDR1)
grafika gf serii 5 (mialem gf 7600 gs ale spalila sie;/)
dysk 640gb samsung SATA

chcialbym zlozyc nowy komputer, do 1300 do 1400 zlotych, glownie uzywany do multimediow (ogladnie, przerabianie zdjec, filmy, gry)
czesci ktorych nie potrzebuje to dysk (640gb SATA w zupelnosci mi wystarczy;])
karta dzwiekowa (wystarczy zintegrowana na motherboard'zie)
sieciowka , ( mam jedna dobra pentagramu;]
zasilacz, mam 450 wat;]
nagrywarke tez mam [lg (jeszcze w standardzie ATA, ale przejsciowki sa na necie w razie czego;])]

Ma to byc zestaw na ktorym mozna pograc w shifta nawet przy niskiej rozdzialce i detalach, ale plynnie;]

(nie mowcie ze shift i gta maja koszmarne wymagania, na moim lapku 2.0x2 ghz, 3gb ram gf9200 gs M chodza na niskich detalach ale jako tako plynnie;])

i kwestia obudowy, aktualnie mam stara, 5 letnia (komputer czesto modyfikowalem ale nie wydawalem kasy na obudowe) i jest dosc szczelna, ma maly przeplyw powietrza, wiec tez chcialbym kupic nowa, ale nie zadna "wypasiona" tylko normalna obudowe przystosowana wentylacja do dzisiejszych zestawow komputerowych;]

Co do grafiki to wolalbym cos co ma 512 mb ram lub jesil sie uda jakas znalezc za niezbyt kosmiczne pieniadze to z 1gb ram ddr3;]

Licze na wasza pomoc, sam bym sie tym problemem zajal , ale aktualnie jestem w klasie maturalnej, + do tego kurs prawa jazdy wiec mam na prawde malo czasu;]

Pozdrawiam
M.
  • 0
Street Racing Is Not A Crime... Until You Get Caught.. :P

#2 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 posts
  • LokalizacjaKoszalin

Posted 06 October 2009 - 19:18

Jaki dokładnie masz ten zasilacz?
  • 0

#3 Pro_Racerr

Pro_Racerr
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 06 October 2009 - 20:27

jak juz mowilem 450W,, firma no name(nie podaje nazwy bo na innych forach nie wolno bylo, nie wiem jak tutaj;]) (tandeta ale sprawowal sie swietnie;])
za okolo 30? 35 zlotych?

Wiem, znam zdanie ludzi ktorzy sa w temacie, nalezy go wymienic bo jest do niczego, wiec do listy czesci mozemy dopisac zasilacz;]
  • 0

#4 ARTUR

ARTUR
  • Użytkownicy
  • 111 posts

Posted 08 October 2009 - 19:50

Procesor: Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX 219zł
Płyta Główna: Gigabyte GA-EP31-DS3L 206zł
Karta Graficzna: MSI GeForce 9600 GT OC 512MB DDR3 PCI-E BOX 323zł
Pamięć: A-Data Vitesta Extreme Edition - 2x 1GB 155zł
Obudowa: Cooler Master Elite 334 czarna 161zł
Zasilacz: Chieftec GPS-350EB-101A 350W 143zl
  • 0

#5 Pro_Racerr

Pro_Racerr
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 08 October 2009 - 20:34

ARTUR dzieki wielkie za ta konfiguracje, sprawdzilem czesci ktore mi podales w necie, i rzeczywiscie, same pozytywne opinie;] i jeszcze mam 200 zlotych w zapasie;] Dziekuje za pomoc;]
Pozdraiwam (prosze o nie usuwanie tematu, gdyz czesci kupie najwczesniej za 2-3 tygodnie;])
  • 0

#6 ARTUR

ARTUR
  • Użytkownicy
  • 111 posts

Posted 09 October 2009 - 15:29

Więc możesz kupić lepszą płytę np. Asus P5Q lub kartę graficzną Radeon HD4850.
  • 0

#7 Pro_Racerr

Pro_Racerr
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 09 October 2009 - 16:39

Wiem ale wlasnie zauwazylem ze mam ograniczony budzet (nieoczekiwane wydatki, wiec zostalo mi dokladnie 1200 zlotych na komputer;]) a poza tym ceny ktore podaliscie sa glownie ze sklepow internetowych, a ja najprowdopodobniej dostane czesci po nizszej cenie (szwagier pracuje w hurtowni ktora ma na skladzie glownie podzespoly komputerowe, wiec jak wezmie wiecej rzeczy to dostanie dosc spory rabat;]) wiec tak czy siak, przemysle co mi powiedziales o karcie i plycie glownej;]

Jeszcze raz dzieki za pomoc;]
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users