Skocz do zawartości

Zdjęcie

wifi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 dspk666

dspk666
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 13 listopad 2015 - 15:45

Mam problem z łapaniem interentu przez wifi w  mieszkaniu na jednym z laptopów(60 m2)

W pokoju w ktorym trzymam router net chodzi bez zastrzerzen , problem pojawia się gdy znajduje sie w drugim pokoju (oddalonym o kilka kroków ).

Wtedy net rozłancza się co jakiś czas i po odświerzeniu połacznia znów łapie .

Problem dotyczy tylko jednego laptopa (Acer) , na innym sprzecie net smiga na calym mieszkaniu .

Moge jakos zweryfikowac ten problem ?

mam windows 10 , nowy router30o i laptop 

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 13 listopad 2015 - 18:59

Konkrety! Modele laptopów i routera poproszę.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 dspk666

dspk666
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 14 listopad 2015 - 15:25

acer e5 572 

tp link tl- rw841n

• 0

#4 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 14 listopad 2015 - 19:34

Ja bym zrobił mały test. Tak ustawił router i felernego laptopa aby były oddalone możliwie jak najdalej od siebie (po drodze bez przeszkód). Jeśli będzie się działo, to o czym piszesz zbliżaj się i sprawdź w którym momencie jest w porządku. Sprawdzić również możesz podobne ustawienie jak masz obecnie, ale z innym routerem (wproś się do sąsiada czy gdzieś).

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#5 dspk666

dspk666
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 02:56

o wlasnie ,z tym sasiadem jest tak samo jak u mnie w domu , permanentnie przerywalo gdy probowalem korzystac z neta sasiada znajac hasło

wiec problem musi byc w laptopie .

a najdziwniejsze jest ze jeden dzien mi przerywa a drugiego dnia jest ok .

• 0

#6 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 16 listopad 2015 - 19:25

Czy zachowanie jest zależne od trybu pracy laptopa (na baterii/podłączony)?

• 0

#7 housewell

housewell
  • Użytkownicy
  • 98 postów

Napisano 18 listopad 2015 - 14:21

Problemem jest karta sieciowa Qualcomm Atheros AR5BWB22 o krótkim zasięgu. Może jeszcze spróbuj sterowniki zmienić.

• 1

S-NET - kolokacja serwerów w Krakowie, hosting.

#8 dspk666

dspk666
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 17:55

Problemem jest karta sieciowa Qualcomm Atheros AR5BWB22 o krótkim zasięgu. Może jeszcze spróbuj sterowniki zmienić.

dziekuje za odpowiedzi !

aha to na pewno ta karta , sterowniki zmienilem i tez raz dzial raz nie .

czyli juz nic nie da sie zrobic prawda ;D?

• 0

#9 Nikolnet_pl

Nikolnet_pl
  • Użytkownicy
  • 49 postów

Napisano 24 listopad 2015 - 08:35

To samo miałem napisać,czyli problemy z kartą sieciową i dobrze byłoby zrobic ich reinstal,wgrać od nowa. Daj znać czy po takim zabiegu wszystko działa jak nalezy i połączenie jest stabilne. Co innego jeżeli problem dotyczyłby wszystkich laptopów,wówczas winny byłby router.

• 0

Twój Sklep Komputerowy.

#10 marcin-ko

marcin-ko
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 09 grudzień 2015 - 15:37

Jeżeli to nie pomoże, to możesz kupić najprostszą kartę sieciową USB, która wygląda jak nadajnik do myszki bezprzewodowej. 

• 0

#11 housewell

housewell
  • Użytkownicy
  • 98 postów

Napisano 17 grudzień 2015 - 09:54

Adapter Wi-Fi i po sprawie można powiedzieć. Niestety często ładują słabe karty do laptopów by obniżyć koszty - producent kart sieciowych musi sprzedać też te słabsze, więc firmy kusi często niska stawka hurtowa. ;)

• 0

S-NET - kolokacja serwerów w Krakowie, hosting.

#12 Atteelectronics_com

Atteelectronics_com
  • Użytkownicy
  • 50 postów

Napisano 03 luty 2016 - 12:11

To fakt,jednak kupna adaptera będzie równało się wymianie karty sieciowej,w praktyce wyjdzie na to samo,a przynajmniej będziesz miał porządne podzespoły w laptopie. Możesz też przyszłościowo pomyśleć o dodatkowej antenie zewnętrznej,która poprawi sygnał,odbiór internetu.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych