Witam,
Czy jest możliwość połączenia liveboxa z dekoderem Orange(sagemcom uhd 88) bezprzewodowo? Aby dekoder działał musi być połączony z liveboxem, teraz jest to przez ethernet. Z góry dziękuje z pomoc.
Napisano 28 październik 2015 - 17:19
Witam,
Czy jest możliwość połączenia liveboxa z dekoderem Orange(sagemcom uhd 88) bezprzewodowo? Aby dekoder działał musi być połączony z liveboxem, teraz jest to przez ethernet. Z góry dziękuje z pomoc.
Napisano 28 październik 2015 - 18:21
Na 99% nie ma takiej możliwości. Urządzenie to nie umie łączyć się bezprzewodowo.
Napisano 28 październik 2015 - 22:18
Słyszałem coś o zastosowaniu "access point", lecz chciałbym uzyskać konkretnych informacji na ten temat, aby uniknąć niepotrzebnych kosztów.
Napisano 29 październik 2015 - 18:17
No w teorii jest to jakieś wyjście. Łączysz dekoder kablem z access pointem, który to z kolei łączy się bezprzewodowo z routerem. Nie mogę niestety powiedzieć czy takie coś by zadziałało bo nie miałem przyjemności złączać tego w taki sposób oraz nie miałem w rękach tego dekodera. Możesz spróbować dogadać się z kimś kto ma w domu taką konfigurację (router + access point/repeater) i sprawdzić cze dekoder zabangla.
Napisano 29 październik 2015 - 22:22
No właśnie szukam kogoś kto znalazł na to jakieś rozwiązanie i poda konkrety.
Napisano 30 październik 2015 - 19:11
Mógłby ktoś podać jakiś model access point z funkcją client? Możliwie najtańszy.
Napisano 02 listopad 2015 - 08:54
Budżetowy access point z funkcją klient taki do 200 zł to np. TP-Link TL-WA901ND - ~190 zł lub TP-Link TL-WA701ND ~110 zł.
S-NET - kolokacja serwerów w Krakowie, hosting.
Ogłoszenia →
Giełda →
Tester Urządzeń/Oprogramowania Intern @ Fibar Group S.A.; 3.0k-5.0k PLN / MonthNapisany przez nofluffjobs , 23 mar 2017 BLE, Wi-Fi |
|
|
||
Systemy Operacyjne →
Windows 7 i Server 2008 →
Problem z przekierowaniem portówNapisany przez riconolife, 02 sty 2017 serwer, router, internet i 1 więcej |
|
|||
|
Internet i Sieci komputerowe →
Sieci komputerowe →
Trójnik rozdzielenie kablaNapisany przez riczi23, 29 lis 2016 internet, połączenie, router i 1 więcej |
|
||
Internet i Sieci komputerowe →
Sieci komputerowe →
Router z laptopa- jak cofnąć?Napisany przez Eska89, 23 wrz 2016 router, sieć, laptop, internet |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Pozostałe urządzenia →
Router TOTOLINK A2004NS ACNapisany przez Ziomuś, 10 wrz 2016 router |
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych