Skocz do zawartości

Zdjęcie

Utrata pakietów.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 MixTape

MixTape
  • Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 25 sierpień 2015 - 18:53

Cześć! Na samym początku zaznaczę, że nie znam się na tych sprawach. Otóż mam problem z internetem, podejrzewam, że tracę pakiety. Internet CZASAMI (zależy od jego humorku, jak u kobiety) mam 10 MB oraz niski ping a czasem 0.27 i po 3k pingu - tak, nie da się grać. Internet to neostrada. Użyłem komendy tracert, podobno dzięki niej można sprawdzić czy pakiety tracę u siebie czy może u dostawcy, jak to wygląda?

SS: http://prntscr.com/88sacl

• 0

#2 woy7

woy7
  • Użytkownicy
  • 53 postów

Napisano 25 sierpień 2015 - 21:03

Ewidentnie wina leży po stronie dostawcy internetu, Zadzwoń i zbesztaj ;)

• 0

#3 housewell

housewell
  • Użytkownicy
  • 98 postów

Napisano 26 sierpień 2015 - 13:22

Kabel czy łajfaj? Jeśli to drugi, sprawdź kablem, jeśli nie masz kabla dzwoń o wizytę lub sprawdzenie połączenia.

• 0

S-NET - kolokacja serwerów w Krakowie, hosting.

#4 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 26 sierpień 2015 - 17:37

Orange na stronie facebookowej mają formularz pomocy technicznej. Opisz problem i poproś o wizytę serwisantów aby pomogli wykryć problem. Nie koniecznie musi to być wina dostawcy.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#5 MixTape

MixTape
  • Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 27 sierpień 2015 - 16:23

Kabel czy łajfaj? Jeśli to drugi, sprawdź kablem, jeśli nie masz kabla dzwoń o wizytę lub sprawdzenie połączenia.

Kabel od routera idzie do takiego urzadzenia ktore wysyla sygnal do drugiego takiego urzadzenia od ktorego idzie kabel do mojego kompa :D

• 0

#6 woy7

woy7
  • Użytkownicy
  • 53 postów

Napisano 27 sierpień 2015 - 20:29

Najczęściej niestety jest to wina Orange/TP.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych