Witam.Oddałem komputer do naprawy, ponieważ zepsuła się matryca.Przed oddaniem słuchawki działały a teraz nie.Nie wiem czy to coś w komputerze czy jest zepsute gniazdo ponieważ w ogóle laptop ich nie wykrywa.
Sterowniki mam aktualne
Napisano 22 sierpień 2015 - 14:00
Witam.Oddałem komputer do naprawy, ponieważ zepsuła się matryca.Przed oddaniem słuchawki działały a teraz nie.Nie wiem czy to coś w komputerze czy jest zepsute gniazdo ponieważ w ogóle laptop ich nie wykrywa.
Sterowniki mam aktualne
Napisano 22 sierpień 2015 - 18:09
Podstawową czynnością jaką każdy w takiej sytuacji powinien zrobić (a większość niestety nawet o niej nie pomyśli) to test z innymi słuchawkami. Poza tym upewnij się, że ustawienia w sterowniku i systemie są poprawne.
Napisano 23 sierpień 2015 - 16:00
trochę dziwna sytuacja. niby wszystko ok, a słuchawki jak piszesz nie działają. ja też kiedyś miałem taki przypadek i sformatowałem komputer i na nowo wszystko zainstalowałem. to było jedyne wyjście. może i tobie coś takiego by się przydało, oczywiście po zastosowaniu najpierw porady kolegi, która wydaje się być bardzo dobra.
Napisano 02 wrzesień 2015 - 21:18
Okazało sie ,że usb też nie działają ale tylko z tej strony gdzie jest wejście na słuchawki, nie wiem co to może być
Nie chce na razie formatować ale zrobie to w ostateczności.
Napisano 03 wrzesień 2015 - 17:50
Ale generalnie podłączenie pendriva pod to gniazdo działa? Sprawdzałeś z innym sprzętem?
Napisano 03 wrzesień 2015 - 21:40
Podłączyłem nowego pendriva i tak samo jak na myszkę laptop wgl nie reaguje.
Napisano 04 wrzesień 2015 - 17:10
Wracaj natychmiast do tego serwisu. Musieli coś sknocić. Cała sekcja nie funkcjonuje. Dla mnie jest niepodłączona lub uszkodzona.
Napisano 05 wrzesień 2015 - 15:06
Rozkręciłem laptopa by sprawdzić czy jest podłączona i okazało się ,że nie... teraz wszystko działa.Bardzo dziękuję!
Napisano 22 wrzesień 2015 - 16:19
sterowniki zainstaluj jakiegoś realteka moze
Napisano 03 październik 2015 - 12:21
na Twoim miejscu sprawdziłabym najpierw na innym urządzeniu czy słuchawki nadal działają, jeśli tak to coś jest nie tak z Twoim laptopem, potem sprawdź czy na pewno wszystko dobrze podłączyłeś( wiem, że to mało prawdopodobne, ale czasem się zdarza ) potem zrób aktualizacje sterowników, zresetuj komputer i sprawdź czy działa jeśli nadal nie działa to możesz spróbować przeczyścić gniazdo, może się gdzieś zakurzyło przy naprawie a jeśli to nie zadziała, a boisz się rozkręcić samemu to znowu oddaj do naprawy tylko może już w inne miejsce
Sprzęt (Hardware) →
Karty muzyczne i głośniki →
słuchawki do 150 złNapisany przez intelek2554, 08 mar 2018 słuchawki, mikrofon, 150zł i 1 więcej |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Karty muzyczne i głośniki →
Problem z dzwiekiem.Napisany przez devoon, 26 lis 2015 pc, glośność, słuchawki |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Pozostałe urządzenia →
Problem ze słuchawkami na nowym komputerzeNapisany przez MikePowell94, 15 paź 2014 słuchawki, windows 7, problem i 1 więcej |
|
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych