Szczegółowa sytuacja wygląda następująco - mam internet radiowy i mieszkam w starym bloku. Mam ruter Wi-Fi po jednej stronie mieszkania ( TP-Link TL-WR841ND ) internet po drugiej stronie mieszkania jest blokowany przez łazienkę. Przeniesienie rutera w inne miejsce wymaga przebudowy mieszkania ale mam stary ruter ( D-Link Dl-524 ) i chciałbym go podpiąć do starego kabla który był pociągnięty do stacjonarki. Czy i jeśli tak to jak to mogę zrobić?
Posted 05 August 2015 - 21:25
Posted 06 August 2015 - 12:26
routery muszą być podpięte lanem do siebie żeby przekazywać internet, ewentualnie router dual access point i wtedy odbiera wifi i dalej podaje także przez wifi
Posted 08 August 2015 - 19:08
nie znalazłem (bo tylko rzut oka) D-Link Dl-524 - o ile ma możliwość podpięcia WAN przez skrętkę - podpinasz go do wolnego portu LAN w TL-WR841ND i masz kolejną podsieć.
Posted 11 August 2015 - 14:48
Bez problemu da radę. Poszukaj w instrukcji routera.
Posted 17 August 2015 - 11:36
Da się. Poszukaj w instrukcji na ten temat. Robiłem u siebie podobnie z D-Linkami.
Posted 26 August 2015 - 13:19
Można je podpiąć, lub zrobić repeater z jednego i powiększyć sygnał na duży dom.
S-NET - kolokacja serwerów w Krakowie, hosting.
Also tagged with one or more of these keywords: Wi-Fi, ruter, sieć
Różne →
Hyde Park →
Operator sieci komórkowejStarted by isabela, 28 Jul 2022 telefon, sieć |
|
|||
Ogłoszenia →
Giełda →
Tester Urządzeń/Oprogramowania Intern @ Fibar Group S.A.; 3.0k-5.0k PLN / MonthStarted by nofluffjobs , 23 Mar 2017 BLE, Wi-Fi |
|
|
||
Internet i Sieci komputerowe →
Sieci komputerowe →
Router z laptopa- jak cofnąć?Started by Eska89, 23 Sep 2016 router, sieć, laptop, internet |
|
|||
Sieci komputerowe →
Karta Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter mówi że jest połączenie a go nie maStarted by gorbisyn, 15 Sep 2016 Atheros, sieć, internet, windows7 and 1 more... |
|
|||
Internet →
Problem z modemem LTEStarted by kosmosxd, 28 Jul 2016 sieć, internet, modem, LTE and 2 more... |
|
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users