Jump to content

Photo

Który laptop wybrać z tych trzech?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 jasiek23

jasiek23
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 28 September 2009 - 12:25

Witam. Mam zamiar kupić laptopa i chcę wybrać z trzech poniższych:

Toshiba L500-12V(Pentium T4300 2.1 ghz, 4 gb ram, Radeon 512 mb ram, dysk 320 gb,
wifi b i g, laptop HD)

Dell Studio 1555(Pentium T4200 2.0 ghz, 3 gb ram, Radeon 256 mb ram, audio 2in 1out,
wifi b i g)

Asus(nie pamiętam modelu ale to jest ten z Pentium C2D 2.2 ghz, geforce 512 mb, 4 gb
ram, dysk 500 gb, Wifi b,g,n)

Co do tego Asusa to obawiam się ze ten dysk 500 gb będzie wadliwy bo teraz mam w stacjonarce 500 gb i zepsul mi się juz 3 razy. Poprostu mam juz uczulenie na dyski 500 gb bez względu na to czy w stacjonarce czy w laptopie. Jestem tez ciekaw czy w razie czego będzie mozna na tych laptopach zainstalowac Win XP(teraz jest Vista? Podobno czasami są potrzebne jakies dodatkowe sterowniki.
  • 0

#2 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 posts

Posted 28 September 2009 - 16:12

Co do tego Asusa to obawiam się ze ten dysk 500 gb będzie wadliwy

Niema co się obawiać.. Bierz tego asusa, one są najlepsze i najlepiej wykonane :D
a dysk w asusie nie zepsuje sie na 100% (no zalezy od uzytkowania) lecz jak znam asusa to raczej wsadzili 250GB x2 :)
  • 0

#3 Paweł256

Paweł256
  • Użytkownicy
  • 13 posts

Posted 26 October 2009 - 19:27

Ja bym na Twoim miejscu nie zawężał do tych trzech. Zobacz najleiej na wasserman.pl tam są wszystkie znane marki w jednym miejscu, bardzo bogaty asortyment więc zaoszczędzisz na czasie.
  • 0

#4 GoAhead

GoAhead
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 01 November 2009 - 13:11

A czy między tymi laptopami jest duża różnica cenowa? Ile one kosztują? Nie wiem,czemu nie bierzesz pod uwagę HP? Przecież to bardzo dobre laptopy, a jeśli przeszuka się parę stron internetowych to okazuje się, że wcale nie takie drogie:) Ja mam Toshibę A300,a mój brat HP. Dużo pracuję na komputerze i często go ze sobą noszę,dlatego gdybym miała drugi raz wybierać to wybrałabym HP. Jest bardziej praktyczny i solidniejszy. Brat zamówił swego HPka i ku mojemu zdziwieniu zapłacił podobną kwotę, co ja, a parametry ma lepsze. Ja niestety rozglądałam się tylko po sklepach stacjonarnych i w każdym jednym HP były najdroższe...:D warto przeglądać sieć jak się okazuje:)
  • 0

#5 bartolomeo

bartolomeo
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 01 November 2009 - 20:23

Ja z tych 3 wybrałbym della - najsolidniejsza firma i ludzie nie mają do nich większych zastrzeżeń. Sprawdź sobie ofertę swiat-laptopow.pl, bo mają całkiem ciekawe ceny tej marki i darmowe serwisowanie przez 3 lata, a to może być spory atut. Zastanowiłbym się też nad jakimś hp - zgodzę się z przedmówcą, że warto poszerzyć listę o kilka modeli.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users