pisałem już na ten temat jednak zdobyłem więcej informacji na temat mojej płyty głównej MSI KT4 Ultra MS-6590 i nie wiem dalej czy procesor: http://www.allegro.p...hz.html#gallery będzie działać na tej płytce chodzi o to że ten procesor AMD BARTON 3000 XP+ a moja płytka: Max. Obsługiwany procesor: od 800 MHz do 2700+. I teraz nie wiem czy wogóle opłaca mi się wymieniać ten procesor mam teraz AMD Althon XP 2000+ (1.75 GHz jednak po podkręceniu bo normalnie mam 1.25 GHz). Chciałbym sobie czasem w jakieś gry pograć np. w CSa a nie moge bo mi użycie procesora podzas gry skacze na 100 i mam okropnie duży ping(inne nowsze gry też słabo chodzą). Powiedzcie czy wymiana pomoże a może są jakieś inne problemy żę mi użycie skacze na 100%.Ostatecznie czy ten barton będzie działać i czy mi pomoże?

amd barton
Rozpoczęty przez iceartur, 27 wrz 2009 09:06
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 wrzesień 2009 - 09:06
Napisano 27 wrzesień 2009 - 17:35
powiedzcie co będę potrzebował żeby go zamontować bo już zamówiłem pasta jest konieczna bo czytałem że w starszych komputerach się nie stosuje pomóżcie?
Napisano 27 wrzesień 2009 - 18:14
Jeżeli kupujesz sam procesor to ze starego chłodzenia zmywasz starą pastę i na nowy procesor nakładasz świeża pastę termoprzewodzącą a później dociskacz chłodzeniem do płyty głównej.
Napisano 28 wrzesień 2009 - 15:13
Czytałem że trzeba biosa zainstalować nowego przed wymianą procesora może macie jakieś linki pod biosa dla mojej płytki nazwę płyty znajdziecie w pierwszym poście i to by było tyle ten bios i pasta?? nic więcej już nie potrzeba ?? przed wymianom
Napisano 28 wrzesień 2009 - 15:27
daj link do pierwszego posta nie dość nie nie umiesz pisać po polsku to jeszcze każesz szukać ,bo sam jesteś za lewniwy

Napisano 28 wrzesień 2009 - 15:32
SRY za pisownie i za lenistwo nazwa płytki to MSI kt4 ultra ms-6590
dzięki za pomoc
dzięki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych