Skocz do zawartości

Zdjęcie

Połączenie nie jest prywatne - komunikat

połączenie nie jest prywatne błąd

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 czaczas

czaczas
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 12:07

Witam, mam problemy z wejściem na niektóre strony na przeglądarkach (wszystkich). Wyskakuje mi komunikat "połączenie nie jest prywatne." Załączam na dole screena tego błędu, na przykładzie facebooka. Dzieje się to zazwyczaj na takich stronach, gdzie jest możliwość jakiejkolwiek płatności. Sprawdzałem już czy data i godzina jest aktualna, mam zainstalowany SP 3, NET. Framework tak jak pisali na innych forach. Z góry dziękuje za pomoc, będe bardzo wdzięczny. :)

Załączone pliki

• Załączony plik  blad.JPG   50,91 KB   0 Ilość pobrań

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 13 lipiec 2015 - 17:15

Windows XP... Nic dziwnego. Nie wspierany system - bardzo łatwo złapać wirusa i inne świństwo.
Zainstaluj Service Pack 3 (którego najpewniej nie masz) wtedy komunikaty te powinny zniknąć. Nie oznacza to jednak, że będziesz wtedy bezpieczny.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 czaczas

czaczas
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 22:14

Windows XP... Nic dziwnego. Nie wspierany system - bardzo łatwo złapać wirusa i inne świństwo.
Zainstaluj Service Pack 3 (którego najpewniej nie masz) wtedy komunikaty te powinny zniknąć. Nie oznacza to jednak, że będziesz wtedy bezpieczny.

Załączone pliki

• Załączony plik  blad.JPG   27,83 KB   0 Ilość pobrań

• 0

#4 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 14 lipiec 2015 - 17:14

W takim wypadku pozostaje wejście w ten link i poszperanie. Podaje się wiele możliwych przyczyn tego stanu rzeczy.

http://bfy.tw/oFT

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#5 czaczas

czaczas
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 14 lipiec 2015 - 19:09

W takim wypadku pozostaje wejście w ten link i poszperanie. Podaje się wiele możliwych przyczyn tego stanu rzeczy.

http://bfy.tw/oFT

Bez przyczyny bym tego tematu nie zakładał, szukałem już na tyle długo, że postanowiłem założyć temat na kolejnym już forum. Męczę się już z tym ponad pół roku, więc daruj sobie takie porady :) nie wiesz? nie udzielaj się i przestań nabijać sobie posty

• 0

#6 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 15 lipiec 2015 - 17:14

Spoko, mogę Ci pisać kolejne kroki (Te same, które są dostępne w Internecie. Cudotwórcą nie jestem) ale wtedy nabiję - jak Ty to twierdzisz jeszcze więcej postów (jakby mi jeszcze na nich zależało, pf). Równocześnie nie oczekuj, że zawsze jak zadasz pytanie to ktoś Ci odpowie bezbłędnie i za pierwszym razem. Przyczyn jest wiele, rozwiązań pewnie jeszcze więcej i mam oczywiście zgadnąć po samym screenie co należy wykonać w Twoim przypadku? Wymień chociaż czego próbowałeś, lub czego nie próbowałeś.

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: połączenie nie jest prywatne, błąd

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych