Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uszkodzony ekran, rozdzielczość

Monitor

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Meuiss

Meuiss
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 30 czerwiec 2015 - 12:31

Witam, mam pewien problem, otóż po włączeniu gry pojawił się błąd po czym gra się wyłączyła zmieniając rodzielczość mojego monitora, ekranu. Co dziwne kiedy chce ją zmienić w ustawieniach pokazuje tam normalna 1280 na 1024 jednak nie jest to standardowy widok, wszystko jest takie pomniejszone. Bardzo to utrudnia funkcjonowanie. Co więcej po restarcie komputera nic się nie zmienia, kiedy włączyłem tą grę (udało mi się ją uruchomić) ku mojemu zdziwieniu rozdzielczość mojego ekranu jakby przeniosła się na grę tzn. teraz tam jest wszystko większe, tak jak dotychczas było na pulpicie. Podsumowując rozdzielczości jakoś się pozmieniały, tu na pulpicie jak zarówno na stronach internetowych (to nie kwestia ctrl +,- ) jest wszystko pomniejszone, natomiast w grze ikony napisy są większe tak jak były wcześniej na monitorze. Na karcie graficznej również pokazuje normalną rozdzielczość choć taka nie jest. Chciałem również zrobić screen shota jednak kiedy go zrobiłem i wszedłem do painta ekran na zdjęciu wyglądał normalnie.. Jestem zielony, dodam że karta graficzna to ATI Radeon 5500 HD.Proszę o pomoc...

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 30 czerwiec 2015 - 17:35

W pierwszej kolejności aktualizacja sterownika karty graficznej.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Monitor

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych