witam. posiadam komputer stacjonarny i internet drogą radiową. chciałbym mieć wi-fi żeby za pomocą smartfona sciągać duże pliki. co jest potrzebne? mam na stanie karte sieciową usb asus n10 nano. dziękuję za pomoc
wi-fi w domu
Napisano 15 czerwiec 2015 - 10:14
Napisano 15 czerwiec 2015 - 14:43
Potrzebujesz router i skonfigurowane w nim wi-fi.
Napisano 12 sierpień 2015 - 17:34
no dobrze ale jaki ten router mam kupić? chce 100zł wydać
Napisano 12 sierpień 2015 - 22:00
Wyprostujmy jedną rzecz. W jaki sposób masz połączenie z Internetem? Chciałbym abyś opisał ścieżkę poczynając od komputera na przykład. Czyli z komputera wychodzi kabel internetowy i... co dalej?
Napisano 13 sierpień 2015 - 10:33
internet mam drogą radiową. wychodzi kabel taki telefoniczny który jest podłączony pod zasilacz(chyba wzmacniacz sygnału). no i to potem idzie gdzieś 4 metry do anteny takiej plastikowej kwadratowej. antena jest skierowana na główny nadajnik który jest u sąsiada na dachu.
Napisano 13 sierpień 2015 - 11:44
Więc jeśli dobrze rozumiem potrzebujesz po prostu routera jakiegokolwiek. Np taki:
http://www.x-kom.pl/...SE0aAkXd8P8HAQ#
Podłączasz go do tego wzmacniacza zamiast komputera. Drugim kablem do komputera, żeby skonfigurować WiFi. Potem decydujesz czy zostawiasz tak, czy odłączasz komputer i używasz tego adaptera nano do WiFi. Poleciłbym zostawić na kablu jeśli to możliwe.
Napisano 13 sierpień 2015 - 17:09
nie znam się na routerach. chciałbym żeby internet działał tak jak działa i żeby gdy komputer wyłączony można było korzystać z wi-fi na podwórku . taki router będzie dobry jak pan polecił?
Napisano 26 sierpień 2015 - 13:28
To czy będzie pan mógł korzystać to relatywna kwestia, aczkolwiek powinnien - to dobry router.
S-NET - kolokacja serwerów w Krakowie, hosting.
Napisano 26 wrzesień 2015 - 16:59
Na pewno tak. Piszę z doświadczenia. Korzystam w podobny sposób i jestem bardzo zadowolona.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych