Cześć, razem z kolegą mamy pomysł na założenie pewnej strony. Strona musiałaby posiadać baze danych + serwis społecznościowy. Nie za bardzo się na tym znamy. Chciałbym się dowiedzieć:
- jakie są koszty postawienia takiej strony ?
- jakie są koszty takiej obsługi ? Zakładamy że byłby to proces długofalowy, z biegiem czasu sami byśmy chcieli mieć możliwość i umieć ją edytować.
- jak wygląda proces zakładania? domena? serwer?
- jeśli zlecam to komuś to podpisuje umowe?jaka?
- jak sie zabezpieczyć przed potencjalnym oszustwem?
- polecacie kogoś?
Strona internetowa z bazą danych
Napisano 21 maj 2015 - 18:39
Napisano 16 czerwiec 2015 - 21:57
Z tego co się orientuje to często ceny są ustalane indywidualnie. Wiem, że m.in. projektowaniem takich stron zajmuje się eyedesign.com.pl. Najlepiej, żebyście weszli na kilka stron tego typu i porównali sobie oferty wybieracie najlepszą i gotowe!
Napisano 23 czerwiec 2015 - 12:31
Strona musiałaby posiadać baze danych + serwis społecznościowy. Nie za bardzo się na tym znamy.
Napisałeś coś w stylu "Chcę mieć samochód i dodatkowo zimówki". Chcesz postawić stronę, zacznij od wypisania na kartce wszystkich funkcjonalności strony i jak ona ma działać. Przemyśl całą koncepcję i dopiero w takim wypadku kieruj pytania o ofertę. Bez dokładnego planu tylko zmarnujesz czas programiście i sobie.
Być może nawet wystarczy darmowy cms z kilkoma dodatkami i dobrym layout`em, ale nic nie wiem co chcesz uzyskać
Napisano 14 lipiec 2015 - 08:21
Skontaktuj się z https://solv.pl. Na pewno odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania. Mogę polecić ich pracę i na pewno nauczą Cię później obsługi twojej strony. Jeśli strona ma być dobrze zrobiona to nie daj się naciągać, nikt tego dobrze za "stówkę" nie zrobi.
Napisano 21 kwiecień 2016 - 15:17
Koszt postawienia strony liczy się od kilku stówek po kilkaset tysięcy, więc to dosyć skomplikowana sprawa.
Konta hostingowe, domeny czy treść to przy tym wszystkim śmieszne sumy, tak więc bez obaw.
Napisano 15 lipiec 2016 - 09:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych