Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakup sprzętu na raty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 karpik

karpik
  • Użytkownicy
  • 228 postów

Napisano 11 maj 2015 - 09:49

Siemka wszystkim!

Jak to jest, że niektóre sklepy dają raty tzw 0%, a u innych oprocentowanie rat zaczyna od 8 czy nawet 10% w skali roku? W związku z tym kolejne pytanie, czy lepiej takie zakupy finansować zwykłym kredytem gotówkowym?

• 0

#2 Benet

Benet
  • Użytkownicy
  • 31 postów

Napisano 12 maj 2015 - 08:30

Jest to manipulacja. Często sklepy, które oferują raty 0% odbijają to sobie w cenie sprzętu bo jednak za to muszą płacić tak więc masz darmowe raty a jednak sprzęt Cię dużo kosztuje.Faktycznie czasami lepiej jest sprawdzić sobie kredyty gotówkowe. Szczególnie,że stopy procentowe są niskie i oprocentowanie nie jest takie wysokie. Czas dobry dla kredytobiorców. W sieci są różne porównania kredytów. Przejrzyj sobie zanim zdecydujesz się na konkretny dla siebie. 

• 0

#3 karpik

karpik
  • Użytkownicy
  • 228 postów

Napisano 12 maj 2015 - 09:18

Aha. Tak też myślałem. Jak patrzyłem sobie na ofertę jednego sklepu, który oferuje raty o% to wcale tak tanio tam nie mieli. Pytam się ponieważ w najbliższym czasie chciałbym kupić sporo sprżetu do pracy i tak się zastanawiam czy brać raty czy może sfinansować to jakimś tanim kredytem ( nie mam tyle gotówki). 

Jeszcze nie przeglądałem sobie zadnych porównań. 

• 0

#4 Benet

Benet
  • Użytkownicy
  • 31 postów

Napisano 13 maj 2015 - 09:15

Tutaj masz jedno z nich:

http://www.comperia....edyty_gotowkowe

Jak się wczytać to dość dobrą ofertę obecnie ma ING Bank Śląski. Oprocentowanie 9% w skali roku ale prowizja 0% tak więc rrso jest naprawdę niewielkie. Jeśli masz zdolność kredytową to jest to dobra opcja. Jeszcze warto byłoby pogadać z doradcą. Nie musisz oczywiście brać tego co Ci podsunie ale będziesz miał lepszy pogląd na to jaki kredyt jest korzystny. 

• 0

#5 karpik

karpik
  • Użytkownicy
  • 228 postów

Napisano 13 maj 2015 - 09:59

No niby tak ale nie chce mi się łazić po tych wszystkich doradcach na mieście i dopytywać. Nie mam na to ani ochoty ani wolnego czasu. I tak w pracy mam taki zapieprz ,że nie mam czasami czasu na zakupy a co dopiero na umawianie się z doradcą .Najlepiej dla mnie byłoby jakby wszystko dałoby się załatwić przez internet.

W sumi ta oferta banku ING jest ciekawa. A czy nie wymagają tam dodatkowych usług przy kredycie .Ubezpieczeń i takich tam?

• 0

#6 Benet

Benet
  • Użytkownicy
  • 31 postów

Napisano 14 maj 2015 - 08:18

Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy nie wymagają tam jakichś bonusów. Musiałbyś pogadać sobie z kimś bardziej ogarniętym w temacie. Sam dawno nie brałem kredytu tak więc nie wiem.

Proponuję zostawić swój kontakt na stronie comperia ( podlinkowałem ją tutaj). Ktoś do Ciebie oddzwoni i Ci przedstawi obecne oferty. Możesz się go wypywać to ten kredyt w ING . 

• 0

#7 kriczu

kriczu
  • Użytkownicy
  • 95 postów

Napisano 14 maj 2015 - 12:30

To zależy jaką masz sytuację, bo np. temat można rozwiązać bez kosztów przez darmowe pożyczki, np. w AlfaKredyt dostajesz 1000 zł. Problem w tym, że spłata po 30 dniach, więc musisz mieć po prostu z czego oddać.

• 0

#8 sebastianbal

sebastianbal
  • Użytkownicy
  • 10 postów
  • Lokalizacjamazowieckie/poland

Napisano 17 maj 2015 - 19:00

Nie kupuj na raty, lepiej dozbieraj na sprzęt potem będziesz miał już swój. Moje zdanie, niema co kredytówb rać.

• 0

#9 golec

golec
  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • LokalizacjaMielec

Napisano 30 maj 2015 - 19:05

media markt

• 0

#10 hhenryk88

hhenryk88
  • Użytkownicy
  • 65 postów

Napisano 10 lipiec 2015 - 10:20

Oczywiście najlepiej kupić sprzęt za zaoszczędzone pieniądze, ale nie każdy ma oszczędności i nie każdy potrafi oszczędzać - dla takich osób są właśnie kredyty. Radziłbym jednak unikać kredytów ze sklepów (które pośredniczą pomiędzy bankiem, a nami) i poszukać kredytu samemu - aktualne oferty możecie znaleźć na wielu różnych stronach finansowych, jak http://kredyty-banko...dyty-gotowkowe/

• 0

#11 jacek12

jacek12
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 10 lipiec 2015 - 12:30

Ja bardzo często kupuje przez PayU na allegro, i jakoś nigdy nie miałem z nimi porblemów. Odsetki też dość rozsądne.. 

• 0

#12 mpire

mpire
  • Użytkownicy
  • 338 postów

Napisano 29 marzec 2018 - 04:23

Czy nie lepiej byłoby Ci zdecydować się na zaciągnięcie pożyczki i przy jej pomocy dokonać zakupu? Jeśli nie masz wystarczającej zdolności kredytowej na zaciągnięcie kredytu w banku, możesz zdecydować się na pożyczkę prywatną. Jej zaciągnięcie umożliwia portal https://concash.pl/ który pośredniczy pomiędzy inwestorami prywatnymi, a pożyczkobiorcami. 

• 0

#13 Rafał36

Rafał36
  • Użytkownicy
  • 117 postów

Napisano 27 luty 2023 - 23:50

Z tymi ratami to bywa różnie. Moim zdaniem lepiej jednak nazbierać, ewentualnie wyhaczyć promkę i kupić bez bawienia się w raty. Na stronie https://blix.pl/sklep/media-markt/ znajdziesz aktualne promocje w MediaMarkt - zauważyłem, że sporo ich ostatnio robią, więc warto śledzić.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych