Siemka chodzi o to,żeby zablokować komputer hasłem. Blokada profilu nic nie dała ponieważ brat podpiął sobie pendrive i zrestartował hasło I pytanie jest jakiś program,żeby zanim się zalogować do profilu można było by ''przed'' profilem logowania hasło nie do zrestartwowania programem lub w opcjach?
Zabezpieczenie hasłem
Posted 27 March 2015 - 16:59
Nie jesteś silny wtedy gdy idziesz ulica w pięciu i boi się ciebie jeden , lecz wtedy gdy idziesz sam i boi się ciebie pięciu.
Posted 29 March 2015 - 22:16
to może na poziomie bios/uefi ?
Posted 30 March 2015 - 14:29
Mógłbyś troche jaśniej? Bo nie bardzo się znam
Nie jesteś silny wtedy gdy idziesz ulica w pięciu i boi się ciebie jeden , lecz wtedy gdy idziesz sam i boi się ciebie pięciu.
Posted 31 March 2015 - 08:36
http://www.pcworld.p...slo.w.BIOS.html
Pamiętaj żeby ustawić User Password. Mimo wszystko jeśli twój brat dowie się co zrobiłeś i jest sprytny to też sobie poradzi w wielu przypadkach wystarczy pogmerać baterią na płycie i po sprawie.
Posted 31 March 2015 - 12:47
Ma 9 lat a takim ''informatykiem'' nie jest żeby grzebać hehe. Ale problem mam, ponieważ nie mogę ''najechać'' na user password. Jest ciemne i mogę tylko ustawić tą 1 opcje Surv password czy coś takiego.
Posted 31 March 2015 - 14:48
Powinno pomóc zresetowanie BIOS'u, otwórz komputer i na płycie są takie 2 piny podpisane clr_cmos, zewrzyj je śrubokrętem i odpal jeszcze raz
Posted 31 March 2015 - 19:19
Mam lapka a płyty nie mam
Posted 31 March 2015 - 19:49
Jak masz lapka to masz i płytę, wystarczy odkręcić kilka śrubek ze spodu i otworzyć pokrywę (jeśli masz gwarancję to tego nie rób bo możesz przerwać plomby). Tam jeśli nie znajdziesz clr_cmos (a nie wiem czy jest) to powinna być bateria taka okrągła "zegarkowa" i możesz ją wyjąć, włożyć odwrotnie i znowu włożyć jak było (pamiętaj że jeśli miałeś zmieniane ustawienia biosu to żeby ustawić je ponownie po tej czynności
Posted 01 April 2015 - 12:43
Okej już wszystko działa dzieki
Posted 20 September 2015 - 23:34
Nie padła ta odpowiedź więc może komuś się przyda informacja o TrueCrypcie: szyfrowanie dysku. Można też skorzystać z BitLockera. Ja osobiście mam dysk SSD wspierający sprzętową akceleracją szyfrowanie AES więc korzystam właśnie z rozwiązania Microsoftu.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users