Cześć, próbuję złożyć komputer do gier za około 2000-2300zł. Na wstępie zaznaczę, że nie znam się na tym KOMPLETNIE, dlatego zwracam się do Was o pomoc. Jest kilka rzeczy, które chciałbym zaznaczyć/dopytać o nie. Czy do komputera do gier lepszy będzie jakiś GeForce czy Radeon? Chodzi mi mniej więcej o porównanie ich jakościowo w przedziale cenowym aby nie wydać za samą grafikę 1500zł, środki mam niestety ograniczone. Do komputera za 2000zł można śmiało ładować 8GB RAMu czy jest to bezsensowne bo może komputer nie wykorzysta ich w pełni? Ponadto, czy dysk np. 1tb będzie jakoś lepiej współgrał z całym zestawem niż 500gb? Pamięci nie potrzebuję dużo, 500gb w zupełności mi wystarczy, czy może jednak ten mniejszy dysk pogorszy ogólną jakość działania mojego komputera? Jedyną częścią, którą ewentualnie mogę dołożyć do tego komputera to zasilacz Corsair VS 450w, czy zasilacz ten dałby radę pociągnąć mój nowy sprzęt czy zasilacz również trzeba dokupić lepszy? I ostatnie pytanie, obudowa. Czy serio trzeba dokupować kosmiczną obudowę za 200 czy 300zł żeby zmieścić te części do komputera? Nie zależy mi na walorach estetycznych, chodzi mi o jakość odtwarzanych gier, komputer ten mógłbym opakować nawet w karton byleby móc dołożyć więcej zł np do grafiki czy RAMu. Proszę o ewentualne części/zestawy, które śmiało możecie polecić. I takie pytanie na marginesie, czy jest jakakolwiek możliwość odpalenia wiedźmina 3 lub np. gta5 na moim przyszłym komputerze za te około 2000zł?
Co myślicie o tym zestawie? co można w nim zmienić/ulepszyć?
http://www.morele.ne...ry/info/zVj8uw/