Witam. Ostatnio występują u mnie spadki fpsów, które są bardzo denerwujące typu autosave w grze, tylko się tak mocno zatnie, po czym normalnie można grać, ale bardzo to denerwuje. Przeinstalowałem system z XP SP3 na Vistę z SP2 Ultimate i problem nadal występuje. Nie wiem co robić. Sprzęt to:
E6850 3GHz
Asus P5K
4GB DDR2 Kingston
EVGA 880GTS 640MB 320bit
Chieftec 620W
Dysk Samsung 1TB 32MB Cache
Jeżeli ma ktoś jakieś rady to proszę pisać.

Spadki fpsów - co robić?
Started by Flash, 16 Sep 2009 16:06
5 replies to this topic
Posted 16 September 2009 - 16:06
Posted 16 September 2009 - 17:11
Co to za gry?
Posted 16 September 2009 - 17:17
TimeShift, Batman Arkham Asylum, Call of Duty World at War, Lost (zagubieni) no i pewnie inne, nie sprawdzałem.
Posted 16 September 2009 - 19:31
Przeinstalowałeś??? Czy zrobiłeś normalnie formata i na czystą z formatowaną partycje zainstalowałeś ?, Częsta tak sie dziej jak coś się wysypie w systemie np: jakieś gry się pogryzą. Wejdź w Uruchom i wpisz dxdiag i sprawdz czy wszystkie testy przechodzą poprawnie, często też potrafi się wysypać DirectX. Ale ogulnie polecam "CZYSTY SYSTEM" A JEŚLI TO NIE POMOŻE MOŻE POPROSTU GRAFIKA SIĘ MOCNO GRZEJE? SPRAWDZ
Posted 16 September 2009 - 19:40
W niektórych grach autosave nie wpływa na płynność gry. Z kolei w innych podczas autosave'u gra chwilowo się stopuje w celu zapisu stanu gry.
Posted 16 September 2009 - 20:34
Co do tych autsave'ów właśnie w taki sam sposób występują te zacięcia, które powodują spadki fpsów, występują one najczęściej gdy zobaczę nową przestrzeń, bądź ujrzę jakąś wskazówkę obok o aktualnych misjach.
Przegrzewanie się odpada, gdyż zakupiłem nowe chłodzenie dzięki któremu uzyskałem ponad 20 stopnią różnicę, co ważne, wcześniej gdy miałem boxowe chłodzenie problemu nie było, więc to nie wchodzi w grę, na procesor także zakupiłem nowe chłodzenie.
Karta grafiki - Accelero Extreme 8800
Procesor - Freezer Extreme
Obydwa chłodzenia z firmy arctic cooling
Jeżeli chodzi o system, to stworzyłem dwie partycję na nowo C: 800GB, D: 150GB, wcześniej miałem chyba C:30GB, D:500GB i E:500GB. Posiadałem XP SP3, teraz mam zainstalowany na dzień dzisiejszy Vista Ultimate SP2, a problem także występuje. Dziwne jest to naprawdę wszystko. Może pamięci przetestować i spróbować jedną kość zostawić i zobaczyć co w tedy? Testy sprawdzę jutro i dam znać te z dxdiag.
Przegrzewanie się odpada, gdyż zakupiłem nowe chłodzenie dzięki któremu uzyskałem ponad 20 stopnią różnicę, co ważne, wcześniej gdy miałem boxowe chłodzenie problemu nie było, więc to nie wchodzi w grę, na procesor także zakupiłem nowe chłodzenie.
Karta grafiki - Accelero Extreme 8800
Procesor - Freezer Extreme
Obydwa chłodzenia z firmy arctic cooling
Jeżeli chodzi o system, to stworzyłem dwie partycję na nowo C: 800GB, D: 150GB, wcześniej miałem chyba C:30GB, D:500GB i E:500GB. Posiadałem XP SP3, teraz mam zainstalowany na dzień dzisiejszy Vista Ultimate SP2, a problem także występuje. Dziwne jest to naprawdę wszystko. Może pamięci przetestować i spróbować jedną kość zostawić i zobaczyć co w tedy? Testy sprawdzę jutro i dam znać te z dxdiag.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users