Jump to content

Photo

Pomocy, problem ze skrzynką

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 romizen

romizen
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 19 February 2015 - 20:08

Witam posiadam komputer firmy medion kupiony cały w sklepie, nie składany, dokupywałem do niego tylko karte graficzną, mój setup to:
-płyta główna medion ms 7728
-procesor intel core i7 3770
-ATI radeon HD 5770 (gigabyte technology)
-RAM 2x2gb DDR3

Problem w tym że gram w gry typu GHOST RECON lub CS:GO i grając mam spadki fpsów nawet do 30. Czasem po włączeniu gry ukazują się 170fps potem jest coraz mniej i mniej i zostaje na 60/70 prz spadkach do 25/30. Proszę o pomoc i porady bo według mnie przy takim setupie nie powinno coś takiego dziać, zwłaszcza że gram na minimalnych detalach, tylko rozdzielczość mam pod monitor. Próbowałem format PC, reinstall gier, programy typu game booster, aktualizowanie sterowników. Nic nie pomagało i nie wiem co mam zrobić, czy dokupić RAM czy zmienić płytę główną? 

Nie pytajcie mnie czy na starek karcie tak miałem bo na starej karcie wszystko chodziło tak beznadziejnie że się nawet nie dziwiłem. Kompa posiadam 1,5 roku, nową kartę około miesiąc.

Pozdrawiam i proszę o najszybszą odpowiedź.

• 0

#2 SebLag

SebLag
  • Użytkownicy
  • 576 posts

Posted 20 February 2015 - 09:11

Kolega kupił gotowca... Grafika jest bardzo słaba w porównaniu z procesorem. Gdy trafiasz na tzw. miejsce procesorowe fpsy szybują w górę,  natomiast gdy trafiasz na msce "graficzne" fpsy spadają. CS:GO to gra polegająca głównie na mocy CPU, więc możliwe, że Twój pecet jest zakurzony/nie ma pasty termoprzewodzącej na procesorze. Różnie to z gotowcami bywa.

• 0

Intel Core i5 4670k @ 4.3 GHz 1.295V + SilentiumPC FORTIS
MSI Z87-G45 GAMING
Goodram 1333MHz 4GB cl9
Sapphire Radeon HD 7850 2GB@ 1020MHz/1310MHz(stock V)
Seagate Barracuda 7200.12 1TB | Crucial MX100 256GB
Be Quiet! Pure Power L8 CM 630W
Fractal ARC MIDI R2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users