Witam.
Mam pewien problem, mianowicie posiadam założoną umowę o internet z prędkością 60mb/s i 3mb/s, modem i router stoją obok mojego komputera ale nie mogę podłączyć internetu bezpośrednio po kablu bo wejście jest zbyt małe. Końcówka kabla ma mały klips który nie wchodzi do komputera, więc muszę mieć podłączony adapter który ściąga internet z routera który stoi od niego 10 cm.. przez to prędkość mojego internetu jest ograniczona do 20mb/s. Dzisiaj odkroiłem ten mały klips żeby kabel pasował, podłączyłem kabel ale internet nie chciał działać. Wyskakiwało mnóstwo błędów, strasznie dziwne rzeczy się działy. Wiem, niezbyt rzeczowo . Pośród tych wszystkich błędów doszedłem do wniosku, że nie mam karty sieciowej w komputerze? W menadżerze urządzeń nie mam nawet takiej zakładki. Powinienem taką kartę dokupić? Jeśli tak to jaką? Czy są jakieś inne możliwości? Zależy mi na tym, żeby internet mieć jednak po kablu bo pieprzenie się z adapterem po to żeby odebrać sygnał z 10 cm to żart. Dodam jeszcze, że wejście z tyłu komputera prowadzi bezpośrednio do płyty głównej, będzie tam w ogóle miejsce na wewnętrzną kartę sieciową? Proszę o pomoc
edit: Nawet nie mam kabla telefonicznego. Kabel ethernet, router TP-LINK WR340G, modem CISCO EPC3208. Po podłączeniu kabla bezpośrednio pod inny komputer, tj. laptopa, prędkość jest taka jaka powinna być czyli 60mb/s