Jump to content

Photo

Warto kupić ten komputer?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Kevin012

Kevin012
  • Użytkownicy
  • 2 posts

Posted 30 January 2015 - 20:55

Jestem zainteresowany kupnem komputera Medion o specyfikacjach podanych poniżej ( cena 855zł). Chciałbym się Was poradzić czy ten zestaw jest wart tych pieniędzy.  Komputer jest używany 2 lata, a procesor, karta graficzna, płyta główna zostały zakupione rok temu jako nowe.

Fragment ogłoszenia.

-procesor amd phenom 2 965 black edition 4x3.4Ghz z możliwością podkręcenia do 3.9,socket AM3, 8MB casche
-karta graficzna Gigabyte GeForce GT-630 o poj.2Gb
-dysk twardy 1TB
-płyta główna Gigabyte 78-LMT-USB 3
-zasilacz 500W
-czytnik kart pamięci
-pamieć RAM 4GB DDR3
-porty USB 3.0 i 2.0

• 0

#2 Ogrodowa58

Ogrodowa58
  • Użytkownicy
  • 5 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Posted 31 January 2015 - 20:24

Słuchaj to zależy do czego chcesz go używać :) Na pewno nie jest to sprzęt Gaming'owy. W gry typu Wiedźmin 3 raczej nie pograsz na wysokich ustawieniach. Jak ma służyć do przeglądania netu, myzuki czy filmów to jest ok. chociaż te 4 GB bije strasznie po oczach. Nie wiem jaki system tam zainstalujesz, ale przydałoby się conajmniej 8 GB.

• 0

#3 CraVen

CraVen
  • Użytkownicy
  • 56 posts

Posted 31 January 2015 - 20:55

Kolega powyżej dobrze prawi, ciekawe jeszcze jakiej marki jest ten zasilacz 500W ;), ale jak za tą cenę to dobra oferta.

• 0

#4 Kevin012

Kevin012
  • Użytkownicy
  • 2 posts

Posted 31 January 2015 - 21:11

Przeważnie komputer mi służy do przeglądania internetu i oglądania filmów w rozdzielczości HD, ale również gram od czasu do czasu i chciałbym żeby gry chodziły płynnie, może nie najnowsze tytuły ale chociaż te ciut starsze. Właściciel niby wymieniał ten zasilacz rok temu ale nie jest w stanie określić firmy. Myślę że za 800zl mogę go mieć. Dołączam zdjęcie omawianego sprzętu.

Attached Files

• 0

#5 CraVen

CraVen
  • Użytkownicy
  • 56 posts

Posted 31 January 2015 - 22:06

Jeśli jest to zasilacz no name, radziłbym go wymienić, a sprzęt będzie jeszcze bardziej wydajniejszy to raz, a dwa, zakup jeszcze jedną kość 4GB RAM i sprzęt będzie gitarra jak za tą cenę :)

• 0

#6 blancza

blancza
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 08 February 2015 - 21:17

Cena nie ma tragedii, jeśli tego szukasz - kupuj ;)

• 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users