Witam
A wiec mam problem z procesorem. Zakupilem go na allegro jest to Inetel Pentium Dual Core E5200. Mam plyte glowna fujitsu siemens MS - 7293 (tak ma LGA775) i po zamontowaniu wogole nie rusza - bynajmniej tak mi sie wydaje bo nawet glosniczek nie wydaje swoich pikniec a wiatraczek nie zmienia predkosci tylko caly czas chodzi na maksymalnej i nie ma obrazu na monitorze itd (sprawdzilem tak samo sie dzieje jak wogole nie ma procesora wlozonego). Jakies pomysly? Czy to mozliwe zeby zasilacz ktory wczesniej zasilal Intel Celeron D 347 3.06ghz nie dawal z tym nowym prockiem rady?

Problem z procesorem
Rozpoczęty przez Pawcok, 10 wrz 2009 15:39
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 wrzesień 2009 - 15:39
Napisano 10 wrzesień 2009 - 19:44
Według mnie ta płyta nie obsługuje tych nowych procesorów.
Napisano 10 wrzesień 2009 - 20:08
Wyczytałem gdzieś na necie że może to być wina BIOSu. Włoż płytkę od płyty głównej do napędu. Wyłącz i włącz kompa, poczekaj 5 min. Jeżeli BIOS nie wczyta się z płytki to całkiem się usunął oczywiście jeżeli to jego wina.
Napisano 10 wrzesień 2009 - 20:53
Nie mam pojęcia o czym Ty lesniak napisałeś
Płyta od płyty głównej nie ma nic do rzeczy, zwłaszcza do biosu. Poza tym bios sam z siebie nie może się usunąć.

Płyta od płyty głównej nie ma nic do rzeczy, zwłaszcza do biosu. Poza tym bios sam z siebie nie może się usunąć.
Napisano 11 wrzesień 2009 - 14:03
Mówiłem że to wyczytałem i to mało prawdopodobne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych