Jump to content

Photo

Wejście Audio w tel- Problem

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Scraw

Scraw
  • Użytkownicy
  • 66 posts

Posted 21 January 2015 - 14:15

Witam, mam xperie J, do niej kabel 2x mini jack, i mini jack- x2 RCA. Po podłączeniu do innych urządzeń dźwięk powinien przenosić się na ich głośniki, niestety tak się nie dzieje, dźwięk nadal wydostaje się głośnikiem w tel. Jakie mogą być tego powody? Mam małą wieże do której głośniki są podłączane przez mini jack, kable wychodzą z tych głośników, i po podłączeniu jednego do telefonu dźwięk jest, ale co najmniej marny. Co mogę zrobić by muzyka była odtwarzana na innych urządzeniach. Próbowałem tego na wieży LG lmu550, o ile się nie mylę, przez kabel mini jack- 2x rca i nie działało. Po podłączeniu do tv tak samo, dźwięk nadal wydostaje się przez głośnik w tel.

​słuchawki działają, i po podłączeniu centralnie do głośnika dźwięk jest marny no ale działa.

• 0

#2 CraVen

CraVen
  • Użytkownicy
  • 56 posts

Posted 21 January 2015 - 15:39

Może po prostu masz wejście pod jacka popsute ? Było tak od zawsze, czy od nowości?

• 0

#3 Scraw

Scraw
  • Użytkownicy
  • 66 posts

Posted 21 January 2015 - 16:48

chodzi Ci o wejście w tel tak? 

Mogę sprawdzić na innym chwila :)

w innym tel, jak podłączam to chyba działa jak słuchawki, a po podłączeniu do wieży nic sie nie dzieje. 

Nie wiem od kiedy tak jest, kable wszystkie są nowe i dopiero teraz sprawdzałem czy działa. 
inny tv to samo, znaczy tam jest więcej wejść  i nie wiem czy do końca dobrze podłączyłem, na początek nie było wcale dźwięku a jak odłączyłem i znowu chciałem włączyć to tylko z tel. Musze zmieniać cos w ustawieniach na tv? jakieś av włączyć czy coś? .. 

I jeszcze opcja po kliknięciu " prawego" w tel " Odtwórz na urządzeniu" gdy pojawia się ikonka z strzałką w stronę wejścia mini jack w tel, ale nie wyszukuje mi innych urządzeń niż tel. 

• 0

#4 CraVen

CraVen
  • Użytkownicy
  • 56 posts

Posted 21 January 2015 - 19:33

Spróbuj poszperać w ustawieniach audio na komórce oraz tv, jak nic nie będzie polecałbym zakupić przejściówkę MHL HDMI, spoko rozwiązanie.

• 0

#5 Scraw

Scraw
  • Użytkownicy
  • 66 posts

Posted 21 January 2015 - 22:30

ok, to do Tv, a co z wieżami i głośnikami? :P 
zwłaszcza chodzi mi o radio w samochodzie. Tam powinno wszystko działac prawda? 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users