Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czarny ekran po uruchomieniu laptopa, brak kursora.

czarny ekranlaptop netbook brak kursora nie działa bios co zrobić janiemoge hp mini

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 kisiko134

kisiko134
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 20 grudzień 2014 - 16:05

Witam, mam problem z netbookiem HP mini 210. Mianowicie ostatnio po uruchomieniu laptopa pojawił się czarny ekran, nic, żadnego kursora, żadnego komunikatu, ciemność nie różniąca się od tej gdy komputer jest wyłączony. Świeci się dioda Caps locka, chodzi wentylator itp. Podłączałem do zewnętrznego monitora i nie działa, próbowałem uruchomić wybór trybu i wybrać  tryb awaryjny naciskając F8 ale komputer nie reaguje, próbowałem przejść do BIOSU naciskając DEL  albo F10 czy F1 i nic, czasami zdarza się, że przy wciśnięciu czegoś przestaje świecić dioda przy CapsLocku ale nie wiem jaka jest tego przyczyna. Dodam jeszcze, że komputer ma oryginalny Win7, próbowałem odłączać baterie czy zasilacz i robić to co powyżej i dalej nic. Nie wiem co może być przyczyną, gdzieś czytałem, żę może być zepsuta karta graficzna ale ja dokładnie się nie znam na komputerach więc piszę tutaj.

Jest to mój pierwszy post, więc nie wiem czy wszystko dobrze dodałem itd.

Gdyby była potrzeba to mogę napisać dane techniczne laptopa i udzielę odpowiedzi na wszelkie pytania.

Z góry dziękuję za pomoc :)

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 20 grudzień 2014 - 19:29

Przyczyną mogą być też RAM'y. Jeśli masz 2 lub więcej kości to uruchamiaj po jednej w każdym slocie. Jeśli nic nie pomoże to musisz skombinować na pewno sprawną kość i sprawdzić na niej.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 kisiko134

kisiko134
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 21 grudzień 2014 - 13:41

A jak mógłbym sprawdzić ile mam kości RAM-u , i jak uruchamiać po jednej jeśli już?
  • 0

#4 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 21 grudzień 2014 - 19:45

No cóż, musisz przetesować swoją umiejętność majsterkowania.
Weź malutki śrubokręcik i rozkręć malutkie śrubeczki ze spodu laptopa.
Powinieneś dokopać się do RAMu.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: czarny ekranlaptop, netbook, brak kursora, nie działa bios, co zrobić, janiemoge, hp, mini

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych