Skocz do zawartości

Zdjęcie

Słuchawki do 150zł i przenoszenie dźwieku na inne urządzenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lawliet

Lawliet
  • Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 17 grudzień 2014 - 17:23

Witam,  jak w temacie, szukam nausznych, dobrze izolujących słuchawek z mikrofonem do 150zł i 

Chciałbym tez dowiedzieć się za pomocą czego mogę odtwarzać muzykę z tel, włączoną w odtwarzaczu, youtube, czy radio (open fm) na innych urządzeniach typu, wieża, radio samochodowe, laptop w przypadkach gdy nie ma wifi i neta mam tylko w tel . Chodzi o to żeby dźwięk z tel przenosić na głośniki tych urządzeń, co do tego potrzeba by dźwięk był głośny i czysty? Jakieś kable, przekaźniki? Tylko chciał bym by był to jeden kabel, a nie zestaw wielu, jakiś uniwersalny. I po porostu podłączam i działa. Możecie mi powiedzieć, ew. wytłumaczyć? 

to samo pytanie jeśli chodzi o pendrive, jeśli mam wejście w wieży czy w radio to podłączam naciskam play i odtwarza? Coś mi się wydaje, że to nie jest takie piękne  bo przecież mogę mieć muzykę w rożnych folderach itd to urządzenie nie koniecznie musi czytać muzykę.

Proszę o pomoc w tych kwestiach i ew. pomoc w wyborze potrzebnych przedmiotów smile.gif

• 0

#2 SebLag

SebLag
  • Użytkownicy
  • 576 postów

Napisano 19 grudzień 2014 - 22:31

Musisz posiadać odpowiednie wyjście dźwięku w urządzeniu (3,5mm/2,5mm itd.). Do podłączenia wystarczy zwykły kabel jack  (taki: http://www.komputron...ereo_43330_.png ) Co do pendrive'a to po prostu wkładasz go do wejścia i tyle, urządzenie samo znajdzie pliki ;D. Słuchawki jakie mogę polecić to Superlux HD 681 EVO MK2. Uniwersalne brzmienie, dobry bas, nie wymagają dużo od źródła. Jest to konstrukcja pół-otwarta, do tego mikrofon oddzielny np. Zalman MIC-1. Słuchawki do komputera, tak?

• 0

Intel Core i5 4670k @ 4.3 GHz 1.295V + SilentiumPC FORTIS
MSI Z87-G45 GAMING
Goodram 1333MHz 4GB cl9
Sapphire Radeon HD 7850 2GB@ 1020MHz/1310MHz(stock V)
Seagate Barracuda 7200.12 1TB | Crucial MX100 256GB
Be Quiet! Pure Power L8 CM 630W
Fractal ARC MIDI R2

#3 wolski

wolski
  • Użytkownicy
  • 1026 postów

Napisano 18 luty 2023 - 08:11

Ogólnie to już od nas samych zależy na co się tak naprawdę zdecydujemy i ja jeszcze chcę powiedzieć, że bardzo istotną kwestią jest również to aby wiedzieć dokładnie jakie radia i głośniki z logo najlepiej wybierać. Jak dla mnie bardzo dobrym do tego miejscem jest sklep https://reklamowegad...wki-reklamowe-1 i takie rzeczy tam znajdziemy od ręki.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych