Jump to content

Photo

Jakie kupić słuchawki ? Do 150 zł

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Lawliet

Lawliet
  • Użytkownicy
  • 17 posts

Posted 25 September 2014 - 19:10

hejka bigsmile.gif Potrzebuje słuchawki, a, że zbytnio sie nie znam poproszę Was o pomoc w wyborze. Tak wiec cena do 150 zł może minimalnie przekraczać. 
Zależy mi na wygodzie i mocnym kablu, a jesli kupując bezprzewodowe nic nie strace to nawet wole smile.gif 
Po za wygodą liczy sie by miały mikrofon. Głowne zastosowanie oglądanie filmów/animy w dużej mierze gry, chciał bym też żeby nie szumiały zbytnio  i wykonanie w miare dobre, żeby wytrzymały chociaż z pół roku oraz ostatnie chyba oczywiste  Głośne. z góry Dziękuje za pomoc

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 26 September 2014 - 10:48

Ozone Rage ST. Osobiście ich nie posiadam, ale wg wielu opini wypadają lepiej niż droższe AGK czy Sennheiser'y.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 SebLag

SebLag
  • Użytkownicy
  • 576 posts

Posted 26 September 2014 - 20:40

Superlux HD 681 EVO, mam polecam.

• 0

Intel Core i5 4670k @ 4.3 GHz 1.295V + SilentiumPC FORTIS
MSI Z87-G45 GAMING
Goodram 1333MHz 4GB cl9
Sapphire Radeon HD 7850 2GB@ 1020MHz/1310MHz(stock V)
Seagate Barracuda 7200.12 1TB | Crucial MX100 256GB
Be Quiet! Pure Power L8 CM 630W
Fractal ARC MIDI R2

#4 Lawliet

Lawliet
  • Użytkownicy
  • 17 posts

Posted 26 September 2014 - 23:43

chyba nie mają mikro, a jak z wytrzymałością i tłumieniem dźwięków z zewnątrz ?

• 0

#5 Fejsik

Fejsik
  • Użytkownicy
  • 2 posts

Posted 22 October 2014 - 16:21

Ja polecam Creative HS800 mam je i dla mnie sa bardzo dobre i mają dobry mikrofon.

Cena zaczyna się od ok.100zł :)

• 0

#6 silent

silent
  • Użytkownicy
  • 771 posts

Posted 23 October 2014 - 10:19

:)

Kess 83705 Słuchawki Bezprzewodowe

low-end, ale w tej cenie...

nadajnik to paluch - można podłączyć do dowolnego pc

umieszczony w stacji dokującej pozwala podłączyć sygnał analogowy (np. tv/audio)

jeżeli dołączony zwykły (2m ?) przewód mini-jack <=> mini-jack (zwykle łączący bazę z analogowym źródłem dźwięku) w podłączymy do słuchawek, robią się przewodowe (ale bez mikrofonu)

mikrofon umieszczony w obudowie słuchawki - na 99% w gorszych warunkach (głośne otoczenie) lepiej sprawdzą się konstrukcje z mikrofonem na pałąku, ale jest też plus - mikrofon można wyłączyć przyciskiem w obudowie.

z praktyki:

ładownaie ze stacji dokującej (w nocy),

wbudowany akumulator ma całkiem sporą pojemność ( kilkugodzinne słuchanie/oglądanie i wytrzymał),

wyłaczenie słuchawek  powoduje mruganie niebieskiej diody w paluchu (wyłącza się po dłuuuuuuugim czasie) - w nocy - tragedia (ale zawsze można wyjąć palucha z dokującej),

słuchawki grzeją - po kilkudziesięciu minutach to się czuje,

są lekkie,

regulacja głośności w słuchawkach działa tylko w trybie bluetoooth (elektroniczna , skokowa, skok do zaakceptowania, no i parametry bez zmian - analogowe potencjometry lubią sprawiać kłopoty),

przy małym poziomie sygnału wejściowego bezprzewodówka trochę ćwierka :sad:,

brzmią (jak na tą cenę) zaskakująco dobrze, zwłaszcza po kabelku.

są składane (na płasko),

tłumią otoczenie - trochę (są na tyle małe, że są nauszne), głośniejszy dźwięk ze słuchawek też niestety wycieka,

pasmo... próbują nawet od 20 Hz (co jak na stosunkowo małe przetworniki nieco zaskakuje),

zasięg - jak masz rozsądnie ustawioną bazę (albo palucha w kompie) to tam, gdzie jest baza + sąsiednie pomieszczenia - bez problemów (ale to zależy - u kogoś może być komfort tylko w pokoju (ciężko zbrojone ściany), a ktoś inny  i w 1/2 domu)

ale to co oferują w porównaniu  z ceną... budżet masz na 2 sztuki :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users