Skocz do zawarto艣ci

Zdj臋cie

Tworzenie strony internetowej

Internetserwery w艂asna strona allegro lokalizacja ebay cena pieni膮dze programowanie grafika

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 ac3l

ac3l
  • U偶ytkownicy
  • 2 post贸w

Napisano 08 wrzesie艅 2014 - 11:46

Witam, jest to m贸j pierwszy temat na tej stronie, w zwi膮zku z tym prosi艂bym mod贸w/admin贸w o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego dzia艂u (je偶eli wybrany przeze mnie jest niepoprawnym). Do rzeczy - zamierzam za艂o偶y膰 w艂asn膮 stron臋 pokroju ebay'a czy allegro (rozumiem, 偶e przedsi臋wzi臋cie raczej skomplikowane i kosztowne). W zwi膮zku z tym mam kilka pyta艅 natury technicznej oraz finansowej:

1. Strona, w zamy艣le, ma by膰 skierowana do rynku og贸lno艣wiatowego. Tutaj nasuwa mi si臋 kilka pyta艅: w jakim pa艅stwie najlepiej wykupi膰 serwery? Jaka powinna by膰 ich lokalizacja? Jaka firma sprzedaje serwery dobrej jako艣ci? Jak sprawa wygl膮da艂aby cenowo? 

2. Ile kosztowa艂oby zaprogramowanie takiej strony przez profesjonalist臋? 

3. Ile kosztowa艂oby jej przygotowanie pod wzgl臋dem graficznym?

Zaznacz臋, 偶e bardzo mocno zale偶y mi na jako艣ci oraz dobry stosunku jako艣膰-cena (to drugie odgrywa troch臋 mniejsz膮 rol臋).

Z g贸ry dzi臋ki za wszelk膮 pomoc i wskaz贸wki oraz przepraszam za bycie "noobem", dopiero b臋d臋 zaczyna艂 przygod臋 z informatyk膮. :)

• 0

#2 mw_1975

mw_1975
  • U偶ytkownicy
  • 2535 post贸w

Napisano 08 wrzesie艅 2014 - 13:40

Prowadzenie takiej strony to ci臋偶ki kawa艂ek chleba. Je艣li jeste艣 pocz膮tkuj膮cy, musisz zatrudni膰 wysokiej klasy administratora, bo nie wierz臋 w uczciwo艣膰 np. Ebay, aby pozwoli艂 Ci tak po prostu zarobi膰 miliony ;) . Moje przemy艣lenia:

1. Najlepsza b臋dzie chyba chmura. Elastyczne zarz膮dzanie sprz臋tem na pocz膮tku to wielka zaleta.

2. Kiedy艣 user mesmerize pisa艂, 偶e od 50000 z艂 w g贸r臋.

3. My艣l臋 偶e przy podanej cenie grafika b臋dzie w cenie.

Ale skoro jeste艣 zielony, zostaje Ci najpierw sporo si臋 nauczy膰. Administracja du偶ym serwisem to nie w kij dmucha艂. Wystarczy poczyta膰 poradniki, jak zabezpieczy膰 sam jeden upload. A takich temat贸w w du偶ym serwisie s膮 dziesi膮tki. W艂ama膰 si臋 mo偶na na ka偶dym poziomie modelu OSI. To jak z ochron膮 przed w艂amaniem - obro艅ca musi pilnowa膰 wszystkich okien, z艂odziejowi wystarczy jedno otwarte. Ale na pocieszenie - to nie powinno by膰 trudniejsze, ni偶 ka偶dy inny sklep internetowy.

• 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
By艂o Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego si臋 nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#3 ac3l

ac3l
  • U偶ytkownicy
  • 2 post贸w

Napisano 08 wrzesie艅 2014 - 17:43

Jestem zielony, co do tego nie ma 偶adnych w膮tpliwo艣ci. Staram si臋 zrobi膰 wycen臋 takiego przedsi臋wzi臋cia (na zasadzie co, kogo i za ile trzeba mie膰, by mo偶liwe by艂o jej sprawne funkcjonowanie). Moj膮 rol膮 jest idea oraz kwestia pieni臋偶na, techniczna oraz prawna powinna zosta膰 w r臋kach op艂acanych specjalist贸w. Ewentualne dalsze zapytania postaram si臋 skierowa膰 na PW.
  • 0

#4 malta

malta
  • U偶ytkownicy
  • 48 post贸w

Napisano 23 marzec 2016 - 08:02

Prowadz臋 sklep internetowy kiedy pragn臋艂am zaistnie膰 w internecie korzysta艂am z us艂ug http://skuteczni.pl/ i m贸wi臋 tutaj nie tylko o pozycjonowaniu ale i o innych formach marketingu internetowego.

My艣l臋, 偶e warto w takie dzia艂ania inwestowa膰.

• 0

#5 karpik

karpik
  • U偶ytkownicy
  • 228 post贸w

Napisano 06 maj 2016 - 07:07

Oj nie wiem czy poradzisz sobie z takim serwisem.... Nie lepiej jest zacz膮c od czego艣 o wiele l偶ejszego? Na przy艂ad na rynku lokalnym i potem je艣li si臋 uda rozwija膰 si臋 na rynek og贸lno艣wiatowy? Wielu mia艂o marzenia ale potem musieli twardo stan膮膰 na ziemi. 

Poleca艂bym Symphony:

http://strefakursow...._framework.html - daje duze mo偶liwo艣膰i i za jej pomoc膮 mo偶na stworzy膰 stron臋 jaka Ci臋 interesuje

• 0

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: Internetserwery, w艂asna strona, allegro, lokalizacja, ebay, cena, pieni膮dze, programowanie, grafika

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych