Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z wifi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 sayu234

sayu234
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 26 sierpień 2014 - 19:10

Witam, mam pewien problem dot. wifi. Otóż gdy korzystam z sieci na komputerze wszystko jest ok, ale ta sama sieć na telefonie nie działa. Łapie zasięg, łączę się z siecią, ale internet nie działa. Nie łądują się strony, aplikacja facebooka, itd. Mam połączenie, ale jakbym go nie miał. Co ciekawe, na telefonie brata wszystko działa bez zarzutów.
Wersja androida na moim telefonie to 4.1.2, identyczna jak na drugim urządzeniu.
Proszę o pomoc, to ważne.
  • 0

#2 lasky7

lasky7
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 20 wrzesień 2014 - 06:45

Witam, mam pewien problem dot. wifi. Otóż gdy korzystam z sieci na komputerze wszystko jest ok, ale ta sama sieć na telefonie nie działa. Łapie zasięg, łączę się z siecią, ale internet nie działa. Nie łądują się strony, aplikacja facebooka, itd. Mam połączenie, ale jakbym go nie miał. Co ciekawe, na telefonie brata wszystko działa bez zarzutów.
Wersja androida na moim telefonie to 4.1.2, identyczna jak na drugim urządzeniu.
Proszę o pomoc, to ważne.

Nie umiem Ci tego dokładnie wytłumaczyć, bo jestem laikiem w tych sprawach, ale jest to problem z ustawieniami. Telefon choć pokazuje sieć tak naprawdę jej nie widzi. Miałam podobnie. Mnie na szczęście z pomocą przyszedł kolega. Poczytaj gdzies o ustawieniach internetu w telefonie. 

• 0

#3 Fat

Fat
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 22 wrzesień 2014 - 15:01

A wifi masz właczone w telefonei,transfer danych? Jaki to dokłądnei model,podaj jak najwięcej szczegółów abyśmy mogli doradzić,może masz sieć zabezpieczoną hasłem i dlatego telefon nie może się połączyć.

• 0

#4 rakto

rakto
  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 24 wrzesień 2014 - 13:08

sprawdź czy nie masz ochrony sieci po numerach MAC.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych