Witam! Dziś (jak prawie każdego dnia) podpiąłem dysk twardy do komputera. Jest on drugim dyskiem dlatego system traktuje go jako dysk D (ale to tak na marginesie). Problem tkwi w tym, że gdy zaznaczam pliki na tym dysku i przeciągam na pulpit to nic się nie dzieje... kompletnie nic. Gdy jednak próbuję skopiować pliki z komputera na owy dysk wszystko przebiega normalnie, z usuwaniem też nie ma problemu. Co może być tego przyczyną?

Posted 12 August 2014 - 14:26
Posted 12 August 2014 - 14:30
Nie napisałeś nic o tym dysku, USB czy co? Odłącz go i podłącz ponownie i zobacz czy działa.
Posted 12 August 2014 - 14:42
Może są jakieś ograniczenia co do wielkości pliku... udało mi się przenieść foldery które nie ważą zbyt wiele jednakże tego największego nie mogę.
Posted 13 August 2014 - 21:47
Hmm... zobacz może jak będzie to wyglądać przy innym komputerze jeśli masz taką możliwość.
Pokaż też S.M.A.R.T. tego dysku: Poradnik: Odczytanie S.M.A.R.T. dysku twardego.
Posted 15 August 2014 - 08:21
a może problem z różnymi systemami plików na dyskach? - fat32/ntfs mają pewne (i różne) ogranicznia co do ilości plików w katalogu, rozmiaru plików itd. polecam poczytać np.na wiki..
Also tagged with one or more of these keywords: Dyski, kopiowanie, problem
Różne →
Gry →
stronghold crusader 2 - problemStarted by whVist, 03 Jan 2019 ![]() |
|
![]() |
||
Sprzęt (Hardware) →
Komputery przenośne →
Problem z Dell Latitude e6420Started by Dawid02, 09 Sep 2017 ![]() |
|
![]() |