Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poszukuję monitora LCD lub LED 24" FullHD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 omnimatrix

omnimatrix
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 28 lipiec 2014 - 15:16

Witam Poszukuję w miarę fajnego monitora LCD lub LED 24" FullHD obecnie jestem posiadaczem LG Flatron L1753S zwyczajna TN'Ka i jedynie narzekam na słabe podświetlenie gdy słońce wali jest crap ,na szybkie męczenie oczu zwłaszcza nocą i na małą rozdzielczość.

Czego wymagam od monitora:

Matryca: 23-24" | FullHD | LCD lub LED | IPS lub TN'ka | góra 8ms (to nie jest podobno jakaś duża różnica względem 5ms) |

wejścia: Display Port,HDMI,VGA

Cena: Im niższa tym lepsza (chodzi o jakiś tani model bo tak to bym brał Dell U2414H lub P2414H lecz z kasą krucho ;/)

Monitor używany do filmów, gier, internetu, grafiki (początkujacy poziom), obróbka filmów do wszystkiego oczywiście gry i internet będą najczęściej.

To co doradzicie coś ? jestem gotowy na wiele propozycji :)

• 0

#2 thanos

thanos
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 29 lipiec 2014 - 09:13

Ja polecam LG tyle że model 23MP65HQ. Ma matrycę IPS, 5MS, sporo fajnych funkcji usprawniających jakość obrazu. Przepiękne kolory (świetne czernie), dobry kontrast. obraz nie rozmywa się przy dynamicznych scenach zarówno w filmach jak i grach. Kupiłem go parę miesięcy temu i jestem naprawdę zadowolony. Cenowo też spoko. Ewentualnie z trochę większych polecam 25UM65, ten akurat kupił sobie kolega dosłownie ze dwa tygodnie temu i przyznaję, że jest jeszcze lepszy. Tyle, że wykraczał już poza mój budżet ;)

• 0

#3 Halibut

Halibut
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 24 sierpień 2014 - 11:19

Polecam LG 24MP55HQ-P, mam go od paru tygodni i jestem bardzo zadowolony z niego, a cena jest bardzo przyzwoita, bo kupisz go poniżej 600 zł.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych