Cytat
Mam jeszcze ostatnie pytanie i juz bede widzial wszystko co chce i bede zdecydowany. Pytanie moze głupie, ale zapytam : Czy oplaca mi sie kupić tą podstawke chłodząca . Tzn bo widzialem zdjęcie tego lapka od dołu i tam nie ma żadnych otworów wentylacyjnych, sa tylko po bokach . Czy ta podstawka w ogóle będzie go chłodzić skutecznie ??
Wydaje mi się, że otwór masz ten duży prostokąt na środku, tylko, że pod tym masz od razu prostą powierzchnie, tak samo jest w przypadku na dole obok naklejki. Dobra podstawka zawsze coś da, zdecydowanie gorzej będzie bez podstawki. Możesz na google poczytać jakie użytkownicy kupowali do tego laptopa podstawki.
Obudowa od dołu > Obudowa od dołu po rozkręceniu
Cytat
I jeszcze jedno bo zacząłem się zastanawiać. Bedę kupował Windowsa 7 HP osobno. Jak ja zainstaluje system operacyjny skoro nie bede mial stacji dysków ?? Czy wrzucą mi go od razu na laptopa tzn. Czy utworza mi dysk wewnetrzny z tym Windowsem ?
Jak im napiszesz czy mogliby zainstalować system, który kupiłeś to być może to zrobią, ale oczywiście nie za darmo. Jeśli nie ma stacji dysków to instaluje za pomocą pendrive.
Cytat
Kamillo a na moim miejscu bralbys ten czy inna wersje z jedna karta GT775M + stacja dyskow ?
Ja prawdopodobnie dla siebie nie wziąłbym żadnego, bo gram tylko w FIFE, GTA 2 i Wormsy
- co obecnie z kartą GT540M starcza mi właśnie na te gry. Jeśli stawiasz na gry to wydajniej będzie z 755M SLI, jeśli grasz w gry tylko w święta (czyli rzadko) to weź z jedną 755M. Tutaj możesz sobie zobaczyć przybliżoną wydajność w danych kartach przy danej grze > KILK