Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy warto wymienić procesor w laptopie Asus?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 skubunny

skubunny
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 12 czerwiec 2014 - 17:26

http://www.komputron...0CC_XO072H.html

Jestem posiadaczem praktycznie takiego samego asusa (różnica to procesor, intel i3-2365M nie i3-3217U, no i dołożyłem mu 4 gb ramu), mija jakieś 8-9 miesięcy od daty zakupu, no i... Procesor przestaje być zadowalający, czas reakcji, radzenie sobie z zadaniami, nie ukrywam, że chodzi też o możliwość grania w bardziej nowoczesne produkcje bez efektu przycinania. Nie dysponuje zbyt dużą gotówką i w najbliższym czasie raczej nie będę, stąd wywodzi się moje pytanie, czy warto byłoby wymienić sam procesor na i5, i jeśli tak, to która opcja? 

http://www.intel.pl/...-processor.html

Za sam procesor nie chciałbym zapłacić więcej niż 800 zł...

Jeśli nie, cóż, zostanie mi poczekać i poodkładać na coś mocniejszego w późniejszym czasie. 

Z góry dzięki! 

• 0

#2 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 09:35

Regulamin, punkt 13:

13. Pamiętaj, że jeżeli zakładasz nowy wątek MUSISZ nadać mu odpowiedni temat oraz odpowiednio opisać problem. Wątki w tytułem „Pomocy” nic nam nie mówią i nie spodziewaj się, że inni użytkownicy będą chcieli Ci udzielić pomocy. Poza tym taki wątek może zostać usunięty przez Moderatora.

Popraw nazwę tematu, bo jak nie to do kosza.

Chyba, że wystarczy CI taka odpowiedź: Do gier większej różnicy nie będzie - nie będzie uzasadniała ceny. Masz bałagan w systemie operacyjnym, to jest przyczyna wolniejszego działania. Procesor to nie wątroba. Nie zmienia swojej budowy. Skoro na początku dobrze funkcjonował, to teraz też powinien. Sama wymiana procesora powinna dać wzrost szybkości rzędu 30% - różnica pomiędzy 3 a 4 rdzeniami.

• 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych