Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak obrazu na zewnętrznym monitorze, uszkodzona matryca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 BOSS

BOSS
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 17 maj 2014 - 16:10

Witam jestem posiadaczem laptopa marki Samsung niedawno rozwaliła mi się matryca no cóż bywa i tak podłączyłem laptopa przez kabel HDMI do TV ok wszystko pięknie działało aż do momentu kiedy laptop mi się zwiesił, zrobiłem restart i niestety już nie mogę go uruchomić bardzo proszę o jakiekolwiek propozycje co zrobić aby laptop wrócił do żywych.

Proszę nie pisać kup sobie matryce bo takie posty są śmieszne. Patentem jest wyjść z danego problemu bez wymiany matrycy.

Pozdrawiam yukos

Użytkownik Kamillo edytował ten post 17 maj 2014 - 16:48
Poprawiono temat, zapoznaj się z regulaminem

• 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 17 maj 2014 - 17:03

niestety już nie mogę go uruchomić

Coś więcej? Czy mam skorzystać z kuli kryształowej?

A co jest z tą matrycą? Kompletnie nic na niej nie widać?
Podłącz ten monitor na wyłączonym komputerze i go włącz. Zobacz czy masz dźwięk włączającego się systemu.
Jeśli będzie to poszukaj na klawiaturze od przycisku F1 do F12 klawisza do przełączania między ekranami.
Jak znajdziesz to kliknij i trzymaj FN + ten klawisz.
  • 0

#3 BOSS

BOSS
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 17 maj 2014 - 20:34

Co mam więcej powiedzieć pytaj...

Matryca totalnie walnięta nic nie widać dokładnie tak robiłem wcześniej FN+ f4 i bylo wszytsko ok a teraz to nie działa wogóle nie ma dzwieku ładaowania systemu
pod zwykly monitor nie moge go podloczyc gdyz jakims cudem nie lapie sygnalu obrazu probowalem juz na 3 monitorach.

I juz nie mam pomyslów żadnych co robic z tym fantem.
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 17 maj 2014 - 22:29

Jak uruchomisz komputer to on działa? Wentylator, dysk pracuje? Jaki to model tego Samsunga?
Po podłączeniu do monitora zewnętrznego jest tylko czarny ekran? Żadnych komunikatów? Spróbowałeś podłączać innym kablem?
I napisz jeszcze jak się stało, że uszkodzona została matryca? Upadek? To może wydawać się głupie, ale sprawdź czy klawiatura działa.

Innym rozwiązaniem, którym przyszedł mi do głowy to odkręcenie lapka, dostanie się do taśmy matrycy i odłączenie jej, - tak, aby nie stwarzała problemów.
  • 0

#5 BOSS

BOSS
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 19 maj 2014 - 19:39

Witam przepraszam ze dopiero teraz pisze ale męczyłem się nad tym laptopem. A więc mniejsza z tą matrycą okazało się że nie można uruchomić systemu podłaczyłem dysk z laptopa do komputera stacjonarnego i co się okazało nie ma pliku, który jest odpowiedzialny za rozruch systemu system się ładuje, ładuje i restart PC. Próbowałem naprawiać system jak tylko mogłem ale nic nie zdziałałem. Dysk normalnie chodzi jest widzialny w kompie. Wentylator w laptopie też działa. Kamilo pomóż....
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 20 maj 2014 - 17:05

No, ale masz już obraz na monitorze? Bo jeśli nie to po co zajmować się czymś czego nie widać...
Jakiego pliku brakuje? Co to za system? Masz płytę z systemem?
  • 0

#7 BOSS

BOSS
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 21 maj 2014 - 18:51

Nie mam system w tym modelu musi się uruchomić żeby przerzucić obraz na zew. Monitor.płytkę z systemem juz mam system to win. 7 home premium a plik to niewiele jaki któryś który daje rozruch systemu
  • 0

#8 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 22 maj 2014 - 18:22

Hmm... Czy to jest ten problem, który opisałeś tutaj: Problem z uruchomieniem systemu
Najlepiej będzie jak będziemy kontynuować w jednym temacie.

• 0

#9 BOSS

BOSS
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 15 czerwiec 2014 - 15:44

Witam przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale nie miałem zbytnio czasu i poprostu poddałem się. Tak to jest ten sam problem wychodzi na to żeby zadziałał laptop najlepiej kupić nową matrycę i wtedy przeinstalować system Win 7 inaczej dupa nic się nie da z tym zrobić.

• 0

#10 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 17 czerwiec 2014 - 17:27

A w monitorze masz ustawione na HDMI? Może inny kabel? Jeśli nic nie pomaga to wymień matryce.

Możesz jeszcze sprawdzić jak będzie zachowywał się laptop z innym monitorem.

No i co najważniejsze nidgy nie zakładaj nowy temtów, kontynuuj w jednym!

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych