Jump to content

Photo

Tablet do 700 zł

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 posts

Posted 14 April 2014 - 19:47

Mam pytanie do użytkowników naszego portalu. Mam wybór pomiędzy zakupem używanego laptopa biznesowego, wymianą telefonu oraz zakupem tabletu. I o propozycje tych ostatnich proszę ludzi, którzy na tym się znają. Ja niestety mam wiedzę tylko i wyłącznie o produktach Samsunga. Od tabletu oczekuję:

- wyświetlacza przynajmniej HD Ready i matrycy IPS
- co najmniej 1 GB RAM
- 4 GB dysku i więcej
- GPS
- co najmniej dwu rdzeni
- wbudowanego modemu 3G
- cena poniżej 700zł, od biedy mógłby być i używany. Więcej tylko, gdyby to było wyjątkowo wskazane (np przyrost mocy procesora o ponad 40% za 100 zł)
- 7 do 8 cali, ewentualnie mogłoby być więcej.
- system Android albo Windows

Na tablecie planuję oglądać filmy z YT i innych serwisów tego typu, czytać strony WWW, także przez net Aero2, słuchać muzyki z radia internetowego. I nawigacja. Gry czasem i to raczej klasy Free Heroes 2 albo portów Heroes 3 na tablet. No i oczywiście niesmiertelne szachy. Od większych produkcji mam PC.
  • 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#2 terkdawn2

terkdawn2
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 15 April 2014 - 22:22

Masz teraz na rynku masę przeróżnych modeli tabletów, wielu marek. Za 700zł możesz kupić np. Kiano Core 10.1 3G lub też Pentagram Quadra 7 i mógłbym wymieniać jeszcze sporo innych.
Najlepiej zajrzyj na strony modecom.pl, kiano.pl. goclever.pl, pentagram.pl, overmax.pl. Na pewno coś wybierzesz, bo mają opis specyfikacji każdego modelu.

Edited by Kamillo, 16 April 2014 - 13:07.
Nie cytuj poprzedników, na dole masz szybką odpowiedź

• 0

#3 Sferis

Sferis
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 16 April 2014 - 11:59

Dobrym wyborem może być: Lenovo A3000 jeżeli chodzi o tą wielkość ekranu.

Myslałeś może o czymś wiekszym w okolicach 10', do oglądania filmów przyda się większy ekran, jeżeli natomiast myślisz o czymś podręcznym to 7-8 będzie dobrym wyborem.
  • 0
Specjalnie dla użytków forum posiadamy specjalne kupony rabatowe na wybrane produkty, zapraszamy do kontaktu PW.

#4 berenc

berenc
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 24 October 2014 - 14:08

Ja też poszukuję podobnego tabletu, ale jakoś wasze propozycje do mnie nie trafiają. Może jakiś Samsung by się nadawał? Mam zaufanie do marki, bo brat ma laptopa i nigdy nie narzekał, więc byłoby fajnie, gdyby coś takiego się znalazło. Fajnie by było jednak, żeby miał około 10cali, bo te z 7-8 są strasznie malutkie. Wolałabym nieużywany, bo zależy mi na gwarancji.

• 0

#5 zajec34

zajec34
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 28 October 2014 - 12:26

Ja co prawda mam trochę inną sytuację, bo chciałem Ci polecić tablet - który jest droższy, ale dlatego, że można z niego zrobić laptopa, albo odwrotnie. Pewnie kojarzysz ten nowy model ASUSa t100? Naprawdę fajnie się sprawdza. Jestem użytkownikiem od niecałych 2 tygodni, a już nie mogę się z nim rozstać. ;)

Laptop działa na Windowskie 8.1, a Tablet na Androidzie. Ekran ma 10,1 cala. Bateria trzyma bardzo długo. Ma procesor Intel Atom Z3740, zintegrowany układ graficzny Intel HD i 2 GB pamięci RAM - imho dobry wybór.

Do tego dowiedziałem się przy kupnie, że teraz ASUS ma konkurs na wysyłanie fotek z hashtagami i można wygrać takiego T100, więc może warto nie inwestować tych 7 stów, tylko poczekać i mieć coś wartego ponad 2 razy tyle? Ja tam startuję w konkursie tak czy siak, może się uda i dam dziewczynie. :D

• 0

#6 peshek

peshek
  • Użytkownicy
  • 5 posts
  • LokalizacjaKujawsko-Pomorskie

Posted 28 October 2014 - 13:40

Ja użytkuję tablet samsunga i jestem z niego bardzo zadowolony. Ogólnie mówiąc - dobry sprzęt za niewielkie pieniądze. Idealny tablet dla ludzi podróżujących którzy chcą obejrzeć film lub przeczytać książkę nie wożąc ze sobą kilku dodatkowych rzeczy. Tablet mały i lekki, chodzi płynnie, wi-fi bez problemów łączy się ze wszystkimi punktami dostępowymi. Wiele ciekawych aplikacji które same się aktualizują to plus dla ludzi którzy nie lubią zajmować się takimi rzeczami. Ciekawostką jest to że wiele marketów oferuje ten tablet (markety nie tylko z elektroniką) i można go kupić w baaaardzo atrakcyjnej cenie jak się dobrze poszuka.

• 0

#7 Lovemyweb

Lovemyweb
  • Użytkownicy
  • 4 posts
  • LokalizacjaEdynburg

Posted 30 October 2014 - 11:09

Witam

również polecam Asusa lub Lenovo !!!

Pozdrawiam

• 0

#8 karpik

karpik
  • Użytkownicy
  • 228 posts

Posted 03 November 2014 - 07:18

Szkoda,że Dell nie ma wbudowanego modemu 3g ale jego wersja 8 jest naprawdę dobra.

Lenovo Yoga jest całkiem przystępny:

http://www.skapiec.p...20/comp/8661688

Wersja z modemem jak widzisz do kupienia za niecałe 700 zł. Zaletą jest bateria, która trzyma ponad 18 godzin. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users