Witam, otóż problem stanowią sterowniki do karty dźwiękowej.
Dźwięk działa przez około minutę, na odtwarzaczu, na stronach (yt, wrzuta itp) i po podanym czasie dźwięk się wyłącza ale sterownik działa. Podłączenie słuchawek czy innych zewnętrznych głośników rozwiązuje problem i działa cały czas, ale ile można ze słuchawkami chodzić.
Dołącze screeny z everesta i menadżera.
>>MENADZER<<
>>MENADZER2<<
>>EVEREST<<
>>EVEREST2<<
Started by Nyras, 25 Mar 2014 19:11
6 replies to this topic
Posted 25 March 2014 - 19:11
Posted 26 March 2014 - 03:18
Podaj identyfikator nieznanego urządzenia którego widać na zdjęciu z menedżerem urządzeń
Posted 28 March 2014 - 12:40
Nie podałeś dokładnego modelu, więc > KLIK
ACPI\TOS6205 to sterownik od Bluetooth, więc pobierz i zainstaluj.
A sterowniki do karty dźwiękowej przeinstaluj.
ACPI\TOS6205 to sterownik od Bluetooth, więc pobierz i zainstaluj.
A sterowniki do karty dźwiękowej przeinstaluj.
Posted 28 March 2014 - 15:26
Sterowników przeinstalowałem już n-ta ilość razy i ze strony producenta i wyszukane gdziekolwiek indziej.
Toshiba Satellite L750D-17Q | PSK36E-03500EDU. //Edit. Serial:YB096402W
Bluetooth nie jest mi potrzebny, dlatego nie jest zainstalowany.
Jak już pisałem, problem polega na tym, że zwyczajnie przestaje wydobywać się dźwięk z głośników mimo działającego sterownika.
Ba, nawet na pasku zadań przy ikonie głośnika widać jak bansuje paseczek. Więc, reinstal sterowników ok, jeżeli ktoś poda mi jakieś nowe, bo ze strony toshiby już pobierałem i nic.
Toshiba Satellite L750D-17Q | PSK36E-03500EDU. //Edit. Serial:YB096402W
Bluetooth nie jest mi potrzebny, dlatego nie jest zainstalowany.
Jak już pisałem, problem polega na tym, że zwyczajnie przestaje wydobywać się dźwięk z głośników mimo działającego sterownika.
Ba, nawet na pasku zadań przy ikonie głośnika widać jak bansuje paseczek. Więc, reinstal sterowników ok, jeżeli ktoś poda mi jakieś nowe, bo ze strony toshiby już pobierałem i nic.
Posted 29 March 2014 - 19:12
To uruchom Ubuntu LiveCD w trybie testowym (nie instaluj!) i sprawdź jak tam będzie działać dźwięk.
Jak przeinstalowałeś te sterowniki?
Jak przeinstalowałeś te sterowniki?
Posted 31 March 2014 - 16:19
Driver Sweeper posłużył do deinstalacji.
Jestem technikiem informatykiem, więc co nieco potrafię, co prawda jestem sieciowcem i sprzętowo nie do końca mi pasowało, ale ten problem jest pierwszym tego typu z jakim się spotkałem. Dlatego mam problem. Sprawdzę i dam znać co wyszło.
Jestem technikiem informatykiem, więc co nieco potrafię, co prawda jestem sieciowcem i sprzętowo nie do końca mi pasowało, ale ten problem jest pierwszym tego typu z jakim się spotkałem. Dlatego mam problem. Sprawdzę i dam znać co wyszło.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users