jeszcze wczoraj miałem taki problem
"mam problem z nową kartą dźwiękowa xonar dgx
na zintegrowanej karcie głoś śmiga bez zarzutu- chodzi subofer i 2 głośniki(" lewy i prawy).
Natomiast gdy w biosie odłączę kartę zintegrowaną w zakładce integrated peripherals\ onboard audio function, zainstaluję sterowniki xoara to pojawia się problem...raz że subofer i lewy głośnik gra zdecydowanie ciszej niż na zintegrowanej. A drugi i ważniejszy problem, to taki, że w ogóle nie działa prawy głośnik. Zero reakcji. kombinowałem w asus xonar center bawić sie opcjami, zmieniałem co sie dało i na żadnym ustawieniu nie gra drugi głośnik

wszedłem więc do biosu dałem znowu na kartę zintegrowaną i głośniki śmigają. co może być przyczyną? gdzie leży problem? jakieś pomysły? "
postanowiłem sie pobawić i zainstalowałem sterowniki xonara z płytki. nie wyłaczyłem zintegrowanej karty dzwiękowej w biosie i nie usunąłem jej pozostałości z menadzera zadań. wpiąłem kabelek do xonara i graja wszystkie "trzy" głośniki... tylko jakby ciszej niż na zintegrowanej.
gdzie leży problem? dlaczego jak wyłączę w biosie zintegrowaną kartę to prawy głośni nie gra a zestaw gra zdecydowanie ciszej?
karta xonar dgx
głośniki: logitech x-230
płyta: GA-990FXA-UD3
pomocy!