Jump to content

Photo

Możliwości sprawdzenia IP przez admina forum

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 danbar

danbar
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 04 March 2014 - 18:29

Witajcie
Administrator jakiegoś forum zapewne ma możliwość sprawdzenia IP, z którego rejestrował się użytkownik, tak ? Czy ma także mozliwość sprawdzania na bieżąco z jakiego obecnie IP się korzysta ?
Gdybym ewentualnie chciał założyć kolejne konto po nałożeniu bana na poprzednie, to będzie to możliwe przy zmiennym IP(neostrada) albo z wykorzystaniem tor-a ?
Pytam czysto teoretycznie.
Sytuacja wygląda tak, że chcę założyć drugie konto na dużym forum, a przy tym nie chcę być skojarzony z tym już istniejącym. Czy gdy to drugie konto założę z innej maszyny, innego IP, a użytkował je będę z tego samego IP co poprzednie konto, to taki administrator ma możliwość to skojarzyć ?
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 04 March 2014 - 19:27

Administrator jakiegoś forum zapewne ma możliwość sprawdzenia IP, z którego rejestrował się użytkownik, tak ?

Tak.

Czy ma także mozliwość sprawdzania na bieżąco z jakiego obecnie IP się korzysta ?

Tak.

Gdybym ewentualnie chciał założyć kolejne konto po nałożeniu bana na poprzednie, to będzie to możliwe przy zmiennym IP(neostrada) albo z wykorzystaniem tor-a ?

Jeśli masz zmienne to wydaje mi się, że będzie możliwość założenie innego konta.

Czy gdy to drugie konto założę z innej maszyny, innego IP, a użytkował je będę z tego samego IP co poprzednie konto, to taki administrator ma możliwość to skojarzyć ?

Będzie mógł Cię skojarzyć po twoim IP, na którym dostałeś bana.
  • 1

#3 danbar

danbar
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 04 March 2014 - 21:12

Dzięki za odpowiedź Kamillo, a że tak dopytam, jeśli będę korzystał z tor-a przeglądając owe forum, to nie ma opcji żeby skojarzyć użytkownika z wcześniej zbanowanym IP ?

Edycja:
Wszedłem na stronkę whatismyipaddress.com, sprawdziłem swoje IP, następnie zrestartowałem router i zajrzałem na stronkę jeszcze raz, IP było już inne więc po restarcie routera powinna być możliwość założenia konta na forum, gdzie wcześniej otrzymało się bana. Oczywiście nie będę sprawdzał bo jestem grzecznym użytkownikiem ale jak się mylę to proszę mi to zasugerować.
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 04 March 2014 - 21:29

Wydaje mi się, że nie, ale nie jestem pewny. Zawsze możesz spróbować i napisać :D

EDIT: Tak jak piszesz, jak masz inne IP to możesz założyć konto od nowa.

EDIT2: U mnie strona wskazała dobre IP, bo mam stałe, ale z lokalizacją sobie nie poradziła xxp
  • 0

#5 danbar

danbar
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 04 March 2014 - 22:05

EDIT2: U mnie strona wskazała dobre IP, bo mam stałe, ale z lokalizacją sobie nie poradziła xxp

U mnie za pierwszym jak i za drugim razem sobie nie poradziła z tą lokalizacją :) W każdym razie, jak będę znał odpowiedź na wszystkie moje pytania związane z "kojarzeniem" IP przez administratorów for, to pozwolę sobie odwieżyć temat. Liczę także, że może ktoś inny się wypowie w tej kwestii.
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 04 March 2014 - 22:15

jeśli będę korzystał z tor-a przeglądając owe forum, to nie ma opcji żeby skojarzyć użytkownika z wcześniej zbanowanym IP ?

Nie - z informacji, które wyczytałem...
  • 1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users