Zródło: http://www.technonews.plKilka tygodni temu pojawiły się pierwsze doniesienia o tym, że Microsoft rozpoczyna prace nad kolejną wersją Windows (Windows 8?). Wygląda na to, że były prawdziwie - w serwisie rekrutacyjnym koncernu pojawiła się właśnie oferta pracy dla programistów zainteresowanych tworzeniem następnego wydania "Okien"
Przypomnijmy - źródłem wcześniejszych informacji była Soni Meinke, menedżer z microsoftowego działu Windows Server Group, która opowiedziała w wywiadzie o serii spotkań, na których dyskutowano o tym, co powinno znaleźć się w nowym systemie.
Teraz informacje są bardziej konkretne - Neoseeker.com wypatrzył w serwisie rekrutacyjnym Microsoftu ogłoszenie o rekrutacji na stanowisko "Lead Software Development Engineer in Test" , w który napisano m.in., że osoba ta ma pracować nad funkcjami, które znajdą się w kolejnej wersji Windows.
Chodzi tu np. o obsługę klastrów, znaczące zmodyfikowanie kernela (które doprowadzić ma do wzrostu wydajności), a także "znaczące usprawnienia w nadchodzącym Windows 8"...
Oczywiście, Microsoft na razie nie wypowiada się oficjalnie na temat następcy Windows 7 - jeśli jednak wierzyć wcześniejszym zapowiedziom koncernu, to Windows 8 powinien pojawić się na rynku w trzy lata po "Siódemce". Czyli premiera powinna nastąpić pod koniec 2012...
Ja tego totalnie nie pojmuje, jeszcze Seven nie trafił do skepów a oni już 8-emke Robia?? nie wiem co ich do tego skłoniło... dla mnie to bez sensu i zobaczymy co zrobia..
Co wy sądzicie na ten temat bo ja sie normalnie zaskoczyłem..