Skocz do zawartości

Zdjęcie

Windows 8 - CO!?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 05 sierpień 2009 - 13:40

Kilka tygodni temu pojawiły się pierwsze doniesienia o tym, że Microsoft rozpoczyna prace nad kolejną wersją Windows (Windows 8?). Wygląda na to, że były prawdziwie - w serwisie rekrutacyjnym koncernu pojawiła się właśnie oferta pracy dla programistów zainteresowanych tworzeniem następnego wydania "Okien"
Przypomnijmy - źródłem wcześniejszych informacji była Soni Meinke, menedżer z microsoftowego działu Windows Server Group, która opowiedziała w wywiadzie o serii spotkań, na których dyskutowano o tym, co powinno znaleźć się w nowym systemie.

Teraz informacje są bardziej konkretne - Neoseeker.com wypatrzył w serwisie rekrutacyjnym Microsoftu ogłoszenie o rekrutacji na stanowisko "Lead Software Development Engineer in Test" , w który napisano m.in., że osoba ta ma pracować nad funkcjami, które znajdą się w kolejnej wersji Windows.

Chodzi tu np. o obsługę klastrów, znaczące zmodyfikowanie kernela (które doprowadzić ma do wzrostu wydajności), a także "znaczące usprawnienia w nadchodzącym Windows 8"...

Oczywiście, Microsoft na razie nie wypowiada się oficjalnie na temat następcy Windows 7 - jeśli jednak wierzyć wcześniejszym zapowiedziom koncernu, to Windows 8 powinien pojawić się na rynku w trzy lata po "Siódemce". Czyli premiera powinna nastąpić pod koniec 2012...

Zródło: http://www.technonews.pl

Ja tego totalnie nie pojmuje, jeszcze Seven nie trafił do skepów a oni już 8-emke Robia?? nie wiem co ich do tego skłoniło... dla mnie to bez sensu i zobaczymy co zrobia..

Co wy sądzicie na ten temat bo ja sie normalnie zaskoczyłem..
  • 0

#2 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 05 sierpień 2009 - 15:44

Ehh....jeszcze jednej wersji Microsoft do porządku nie zrobił a bierze się za kolejną. Nie wreszcie zrobią coś do końca i porządnie. Ja oczekuje na Chrome OS ;)
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#3 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 05 sierpień 2009 - 17:00

Ja tam nie przepadam za google i raczej podziękuje Chrome OS, lecz można zobaczyc co to ;)

Bill gates jest jak ja.. ma fajny pomysl (w jego wypadku Windows) nie dokanacza ale podczas pracy nad tym pomysłem wpada na lepszy :] też tak mam ^.^
  • 0

#4 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 05 sierpień 2009 - 18:01

tyle że jego majątek jest nie proporcjonalny do twojego ;)
a co do WIN 8 to moim zdaniem troszki przesada ,tak jak mówiliście 7 nie skończona a 8 zaczynają ;
  • 0
Dołączona grafika

#5 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 07 sierpień 2009 - 20:08

Jeżeli chcą zaczynać już teraz, to może sobie zdają sprawę z tego, że dużo pracy ich czeka. W zasadzie coraz częściej teraz stosuje się ten zabieg, że jeszcze przed premierą (albo tuż po) zaczyna się prace nad kolejną częścią jakiegoś produktu.
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#6 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 08 sierpień 2009 - 08:44

Moim zdaniem powinni poczekać na oficjalne testy 7. Jeżeli chcą tworzyć nowy system to co oni tam dadzą ?? Według mnie powinni poczekać na krytykę win 7 i w następnej wersji Windowsa poprawić owe błędy...
  • 0
Dołączona grafika

#7 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 09 sierpień 2009 - 16:34

Póki co wygląda na to, że szukają pracowników, więc do rozpoczęcia prac jeszcze daleko.
  • 0
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#8 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 09 sierpień 2009 - 17:26

Fenris, Skąd te informacje ?? :lmao:
  • 0
Dołączona grafika

#9 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 10 sierpień 2009 - 00:55

Wnioskuję z tego, co pojawiło się w artykule :lmao:. Spotkania, rozmowy na temat nowego systemu i rekrutacja to jeszcze dość daleka droga do poważnych prac, ale oczywiście mogę się mylić :)

(...)Wygląda na to, że były prawdziwie - w serwisie rekrutacyjnym koncernu pojawiła się właśnie oferta pracy dla programistów zainteresowanych tworzeniem następnego wydania "Okien" (...)
(...) Neoseeker.com wypatrzył w serwisie rekrutacyjnym Microsoftu ogłoszenie o rekrutacji na stanowisko "Lead Software Development Engineer in Test" , w który napisano m.in., że osoba ta ma pracować nad funkcjami, które znajdą się w kolejnej wersji Windows.(...)

Zródło: http://www.technonews.pl

• 0

#10 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 10 sierpień 2009 - 14:13

Pewnie masz racje :) Ja obecnie siedzę cały czas na 7 i jestem zadowolony. Mam nadzieje że win 7 będzie godnym następcom XP ka którego także mam na dysku :lmao:
  • 0
Dołączona grafika

#11 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 10 sierpień 2009 - 20:25

No ja na nowym sprzęcie zainstalowałem W7 i nie mam nic do zarzucenia ;) Chociaż czasami programy mają problem z kompatybilnością, ale to chyba rozwiąże tryb XP no i producenci, jak system wejdzie do sklepów ;D No i trochę ciężko przestawić mi się z XP było. z Visty w ogóle nie korzystałem ;D Ale widać, że Microsoft wyciągnął wnioski z poprzedniej wersji =D
  • 0

#12 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 10 sierpień 2009 - 21:35

A ja mam takie pytanie. Warto instalować W7 na komputerze z 512Mb ramu? Czy lepiej pozostać przy XP?
  • 0

#13 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 10 sierpień 2009 - 21:45

Zostań Przy XP ;D ale i win7 tez ci pujdzie lecz czasami moze sie leciutko przyciąc =D
  • 0

#14 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 00:36

Raczej będzie chodzić bez większych problemów, tylko chyba trochę bajerków będziesz musiał wyłączyć.
  • 0
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX

#15 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 11 sierpień 2009 - 11:24

Chciałbym w końcu zobaczyć czy to prawda, iż W7 jest taki dobry jak piszą w internecie. Na bajerach by mnie tak nie zależało, raczej chciałbym zobaczyć funkcjonalność takiego systemu.
  • 0

#16 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 19:23

Funkcjonalność Jest bardo dobra i Interfejs ma przyjemny dla oka :)

To na tyle było by o WIN7, Teraz piszemy na temat Win8 ;)
  • 0

#17 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 11 sierpień 2009 - 20:27

Poszperałem tu i tam :P i wiem że Windows 7 na razie jest w wersji RTM czyli wciąż pozostaje w fazie testów ale część pracowników Microsoftu już zajęła się pracą nad kolejną wersję Windowsa. Na razie nie wiadomo o niej zbyt wiele. Przedstawicielka koncernu z Redmond przyznała jednak oficjalnie, że Windows 8 już powstaje. W sumie to wydaje się całkiem rozsądne, bo przecież większość prac "konstrukcyjnych" w Windows 7 powinna być już skończona - teraz system jest na etapie testów, usuwania błędów i dopieszczania.

"Jestem od samego początku bardzo zaangażowana w prace projektowe nad Win 8. Do tej pory skupialiśmy się na zaplanowaniu spotkań z kluczowymi klientami i poznaniu ich oczekiwań co do tego systemu - tak, by móc wykorzystać tę wiedzę od samego początku prac nad nową wersję" - powiedziała Soni Meinke, menedżer z microsoftowego działu Windows Server Group, w wywiadzie opublikowanym w serwisie Channel 9.

Dołączona grafika

Tego pana chyba nikomu nie trzeba przedstawiać =D

Evon napisał porz pierwszy o win8 ale już kilka tygodni temu pojawiły się pierwsze doniesienia o tym, że Microsoft rozpoczyna prace nad kolejną wersją Windows (Windows 8?). Wygląda na to, że były prawdziwie - w serwisie rekrutacyjnym koncernu pojawiła się właśnie oferta pracy dla programistów zainteresowanych tworzeniem następnego wydania Windowsa

Wypatrzyłem w serwisie rekrutacyjnym Microsoftu ogłoszenie o rekrutacji na stanowisko "Lead Software Development Engineer in Test" , w który napisano m.in., że osoba ta ma pracować nad funkcjami, które znajdą się w kolejnej wersji Windows.

Chodzi tu np. o obsługę klastrów, znaczące zmodyfikowanie kernela (które doprowadzić ma do wzrostu wydajności), a także "znaczące usprawnienia w nadchodzącym Windows 8"

Ponieważ cała sprawa bardzo mnie zainteresowała długo przesiedziałem przed komputerem i znalazłem kilka ciekawych info (patrz wyżej xD) Znalazłem także fotki. co prawda nie są one oficjalne ale skoro przekazałem wam już tyle info to fotkami też się pochwalę. Już wiemy że Firma zaczęła zbierać sugestie klientów co do kształtu nowego systemu oraz rekrutować programistów.

Dołączona grafika

Foty można powiększyć klikając na nie :P

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA JESZCZE NA COŚ WPADŁEM a dokładnie na następcę Windowsa 8 xD

W blogu Mary-Jo Foley - obserwatorki poczynań Microsoftu pojawiły się informacje na temat systemu o nazwie roboczej Midori. Prawdopodobnie będzie on następcą dwóch systemów operacyjnych: Microsoft Windows 7 i Microsoft Windows 8.

Microsoft Midori jest systemem następnej generacji, który znajduje się aktualnie w inkubatorze. System ten nie wywodzi się z Windows i może mieć szansę na debiut przed zrezygnowaniem Steve'a Ballmera - na pewno nie w przeciągu najbliższych lat, a tym bardziej przed premierą systemu Windows 7.

System operacyjny Midori ma być związany z Singularity oraz z systemem Cairo, który nigdy nie został oficjalnie wypuszczony na rynek (był jedynie nazwą kodową projektu Microsoftu z lat 1991-1996).
Ale i tak :) Win XP ;)
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych