Skocz do zawartości

Zdjęcie

Formuła 1

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#21 Looos

Looos
  • Użytkownicy
  • 248 postów

Napisano 16 lipiec 2009 - 07:44

Wy tu o nowych zespołach... a mi się najbardziej w formułce podobają zderzenia. Nie chodzi mi o kraksy w których nie wiadomo co się stanie z kierowcą, ale takie małe gdzie odpadają kółka, spojlery, poszycie bolidu...
Ten samochód jest stworzony idealnie, ale jeśli brakuje mi jakiejkolwiek części to wszystko w nim "pada". Popatrzcie na jakieś wyścigi samochodzików WRC, tam niewielkie stłuczki z drzewami, znakami nie kończą całego wyścigu.
  • 0
C2D e8400 @ 3.6GHz, Zalman 7700 Cu, Geforce XFX 250gts, 6gb ramu, 2x Dell P2210, SpacePilot Pro

#22 Grzybu

Grzybu
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 16 lipiec 2009 - 08:21

To też zależy co odpadnie od takiego samochodu. Bo np. z urwanym przednim skrzydłem za bardzo nie da się kontynułować jazdy. No bo i jak. Ale niejednokrotnie widzialem jak odpadały tak jak mówisz spoilery i zawodnicy jechali ze zniszczonym samochodem do momentu dotankowania. I dopiero wtedy naprawiano samochód.

Ale masz racje. Można powiedzieć, że wypadek = koniec wyścigu. ( przynajmniej w większości przypadków).
  • 0
Pozdrawiam Michal 8) Zapraszam na mojego bloga i ºycz?? przyjemnej lektury.

#23 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 16 lipiec 2009 - 13:38

Te samochody to cudeńka techniki. Każdy element czemuś służy, a każdy kształt jest dokładnie przemyślany. Ale niestety to też stwarza problem z awariami, bo wszystko ma wpływ na osiągi. Trochę sobie ostatnio googlowałem i znalazłem ciekawą inicjatywę : Tor w Polsce : http://www.torformuly1.pl/ Fajnie, żeby Warszawa wygrała...miałbym blisko ;P
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#24 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 16 lipiec 2009 - 13:47

Posiadanie toru, a organizacja GP to dwie różne rzeczy. ;P IMO Nie ma szans aby powstał tor F1 w Polsce.
  • 0

#25 Grzybu

Grzybu
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 16 lipiec 2009 - 14:05

Posiadanie toru, a organizacja GP to dwie różne rzeczy. ;P IMO Nie ma szans aby powstał tor F1 w Polsce.

Zgodzę się w 100%. Nie ma najmniejszych szans na tor. Słyszałem coś kiedyś o torze ulicznym takim jak jest w Monako. Ale stan polskich dróg mówi sam za siebie... Nie wspomnę już o rganizowaniu GP...;)
  • 0

#26 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 16 lipiec 2009 - 21:37

Najpierw trzeba wybudować takowy tor za X milionów... A potem zapłacić kolejne X milionów, by OTRZYMAĆ SZANSĘ organizacji Grand Prix...

Ten plebiscyt to pic na wodę. Jeśli już ma powstać tor to widzę tylko trzy możliwości - Kraków, Poznań bądź Wrocław. W Poznaniu kolejne trzy możliwości - rozbudowa Toru Poznań, Malta Speedway :hihi:, lotnisko w Krzesinach (tak, tak, które ma zostać PRZENIESIONE).
  • 0
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i

#27 Looos

Looos
  • Użytkownicy
  • 248 postów

Napisano 17 lipiec 2009 - 11:13

Ja uważam, że najlepiej gdyby powstał gdzieś na śląsku, w pobliżu Katowic. Wiadomo, najwięcej mieszkańców, dużo dość dobrych dróg (autostrad także), pomijam A4...

Tor penie nie powstanie, ale na naiwniakach którzy oddają głosy ktoś sobie nieźle zarabia...
  • 0
C2D e8400 @ 3.6GHz, Zalman 7700 Cu, Geforce XFX 250gts, 6gb ramu, 2x Dell P2210, SpacePilot Pro

#28 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 17 lipiec 2009 - 12:49

Looos, Jestem za :D Nie będę miał daleko :hihi:
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#29 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 17 lipiec 2009 - 13:30

Tor uliczny w Polsce :D Jedno okrążenie i cały bolid do naprawy. :hihi:
  • 0

#30 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 17 lipiec 2009 - 21:32

No bez przesady...od razu takie sceptyczne podejście ;) Niby na Euro 2012 też były małe szanse:P A prawdę mówiąc to, gdzie organizuje się takie imprezy to raczej decyzja polityczna, a nie zależna od warunków i kasy. W każdym razie spróbować nie zaszkodzi :]
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#31 Looos

Looos
  • Użytkownicy
  • 248 postów

Napisano 18 lipiec 2009 - 09:28

Dobra jako jedyni możemy zorganizować F1 na 1/4 mili. W sam raz zmieścimy się między jednym a drugim remontem na A4...
  • 0

#32 Grzybu

Grzybu
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 18 lipiec 2009 - 11:58

Powoli jak czytam recenzje tego pomysłu na różnych portalach, zaczynam być coraz bardziej przekonany co do tej inicjatywy. Oddałem nawet swój głos. Jednak ciąglę sądze, że są minimalne szanse, ale

W każdym razie spróbować nie zaszkodzi

;)
  • 0

#33 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 28 listopad 2009 - 02:19

Coś się zaczęło dziać z F1 :) Tor w grze powstał :) Tor F1
  • 0

#34 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 28 listopad 2009 - 10:52

Teraz warto się zainteresować startami Roberta poza F1. Całkiem ciekawy był Rallye du Var we Francji.
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#35 tapir

tapir
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 24 marzec 2010 - 15:52

zawsze rozwalają mnie teksty w stylu, że mało fascynujący sport, bo mało ruchu itp. jak np. w piłce nożnej, szkoda tylko że w F1 zawodnicy poruszają się z średnią prędkością ponad 200km/h :) faktycznie mało dynamiczny sport :) ;D
  • 0
rowery górskie - testy sprzętu, fotorelacje

#36 Czechu

Czechu
  • Użytkownicy
  • 64 postów

Napisano 24 marzec 2010 - 17:25

Odkopałeś dość stary temat ale się wypowiem.

Dla mnie ten sport w telewizji może nie jest zbyt ciekawy ale jak jechałem na żywo to było to oczywiście nie formułą. Są takie sporty , które są fajne ale nie w telewizji np. Koszykówka , Formuła 1 etc.
  • 0
Przepraszam , za wszystkie moje b????dne , "??mieszne" wypowiedzi lecz jestem pocz??tkuj??cy wi??c prosz?? o wyrozumia??o????.

#37 tapir

tapir
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 26 marzec 2010 - 12:04

Odkopałeś dość stary temat ale się wypowiem.

Dla mnie ten sport w telewizji może nie jest zbyt ciekawy ale jak jechałem na żywo to było to oczywiście nie formułą. Są takie sporty , które są fajne ale nie w telewizji np. Koszykówka , Formuła 1 etc.

w dziale Sport nie ma wiele tematów, więc też dużego zamieszania nie było jak poleciał na górę, drugie że sezon F1 zaczyna się i temat jest aktualny

jak już koszykówkę i F1 stawiasz na równi to już nie wiem co dla ciebie jest warto oglądać w TV, więc co? jakoś inni potrafią się emocjonować sportem oglądając w TV, nie uogólniaj wszystkich ludzi...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych