Urządzenie wielofunkcyjne - atrament czy laser?
Napisano 12 luty 2014 - 16:10
Napisano 12 luty 2014 - 22:40
w wielofunkcyjnym skaner to pewnie CIS - dobry do skanowania płaskich materiałów (kartek), książek już niekoniecznie (tu lepszy ccd; moim zdaniem ccd generalnie ma sporo zalet)- ale może Ci wystarczy,
skaner cis luzem - bez problemu znajdziesz taki zasilany z usb - łatwo podłączyć, nieużywany schować.
drukarka plujka - niemal na 100% lepsze zdjęcia niż z lasera - ekonomia, patrz fora, opinie (ostatnio o pewnym brotherze było głośno - tanie jak barszcz, podobno wydajne i sensowne zamienniki)
laser kolor - znacznie wyższa cena - super do tabelek, wykresów, diagramów ale do zdjęć plujka będzie lepsza. nawet taka cmyk bez dodatkowych kolorów
Napisano 13 luty 2014 - 09:37

Jakbyś chciał wiedzieć coś więcej, to pisz w tym wątku. Może akurat wypowiedzą się użytkownicy np. Epsonów lub innego sprzętu.
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Napisano 15 luty 2014 - 15:21
'silent', dnia 12 Lut 2014 - 21:40, napisał:
Wychodziłem z założenie, że to zawsze mniej miejsca zajętego niż skaner + kolorowa drukarkamasz lasera mono, do czego potrzebne ci urządzenie wielofunkcyjne?
W taki sposób na to nie patrzyłem (zarówno, że skanery w wielof. są słabe jak i że wygodniej skaner luzem). A pod względem finansowym co jest bardziej opłacalne?w wielofunkcyjnym skaner to pewnie CIS - dobry do skanowania płaskich materiałów (kartek), książek już niekoniecznie (tu lepszy ccd; moim zdaniem ccd generalnie ma sporo zalet)- ale może Ci wystarczy,
skaner cis luzem - bez problemu znajdziesz taki zasilany z usb - łatwo podłączyć, nieużywany schować.
Jedynie odstrasza mnie kwestia zasychających tuszy... Kolor czasem jest mi bardzo potrzebny ale nie na tyle abym regularnie drukował. Nie chce potem na śmietnik wywalać tuszy.drukarka plujka - niemal na 100% lepsze zdjęcia niż z lasera - ekonomia, patrz fora, opinie (ostatnio o pewnym brotherze było głośno - tanie jak barszcz, podobno wydajne i sensowne zamienniki)
laser kolor - znacznie wyższa cena - super do tabelek, wykresów, diagramów ale do zdjęć plujka będzie lepsza. nawet taka cmyk bez dodatkowych kolorów
'Duath', dnia 13 Lut 2014 - 08:37, napisał:
Zachęcająca recenzja BrotheraNie wiem, czy uda Ci się kupić nowego DCP-J515W. Szybciej dostaniesz 315W lub 525W, ale one już swoje kosztują. Wsparcie pod Linuxem "Braciszek" ma rewelacyjne.

Napisano 09 luty 2018 - 16:25
Uważam, że lepszym rozwiązaniem będzie zakup drukarki atramentowej. Miałem swego czasu drukarki laserowe, ale nie spełniały moich wymagań. Szukając drukarki atramentowej warto wybrać jeden z modeli EPSONA wraz z objętego promocją http://www.epson.pl/zwrot - można odzyskać do kilkuset złotych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych