Skocz do zawartości

Zdjęcie

Modyfikacja wtyczki GD Star Rating

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 tokasmart

tokasmart
  • Użytkownicy
  • 38 postów

Napisano 30 styczeń 2014 - 21:21

Witam wszystkich

Zmieniłem wtyczkę oceniania i parę krótkich pytań odnośnie wtyczki gd star rating a mianowicie mam stronę http://akuna-szczecin.pl/ i na dole jest ocena(gwiazdki):
1. Najważniejsze pytanie - wie ktoś jak mogę wyłączyć pod gwiazdkami tytuł strony i ilość ocen - chodzi mi o to "Strona główna - Akuna Szczecin, 5.0 out of 5 based on 1 rating"?
2. Jest opcja lub jakaś możliwość żeby gwiazdki były po prawej a nie po lewej? W opcjach widzę tylko góra/dół.
3. Jak w tej wtyczce ustawić ocenianie przez 1 użytkownika kilka razy?
4. Co trzeba zrobić żeby w wyszukiwarce były pod tytułem strony gwiazki?

Z góry dziękuję za pomoc
  • 0

#2 tyszek

tyszek
  • Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 30 styczeń 2014 - 21:49

AD.1. Najprościej to edytować plik odpowiadający za to.
AD.2. J.W.
AD.3. -----
AD.4. Jak masz ten plugin to gwiazdki się powinny pokazać ale nie muszę.
G robi to według własnego uznania. Możesz sprawdzić czy strony przekazuje info o gwiazdkach do G na stronie: http://www.google.co...bmasters/tools/ - Google structured data testing tool
  • 0

#3 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 30 styczeń 2014 - 23:52

Z tego co widzę już sobie poradziłeś, ale zmień to podświetlenie/tło na te gwiazdki, bo wygląda to fatalnie.
  • 1

#4 tokasmart

tokasmart
  • Użytkownicy
  • 38 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 01:12

Właśnie Kamilo sobie nie poradziłem... z bezsilności wyłączyłem GD star ratings - już włączyłem (po lewo gdsr).

Przyznam ci w 100% racje z tym tłem i nie wiem co się stało - wieczorem było wszystko dobrze, nic nie zmieniałem ponad miesiąc i nagle rano dodało się tło, już przeinstalowałem wtyczkę, uaktualniłem do 3.8.1 i dalej to tło jest stąd próba zmiany wtyczki, bo ta z tłem to kk star ratings a gdsr też mi kiedyś proponowałeś więc próbuje go wdrożyć i wszystko jest w porządku tylko nie mogę wyłączyć opcji że po kliknięciu na ocene dodaje się niżej tytuł strony i z tym nie mogę sobie poradzić wszystko włączyłem i wyłączyłem i dalej jest tytuł.

Ogólnie zależy mi na usunięciu tego żółtego tła lub zmianie wtyczki na gdsr i wyłączenie tego tytułu.

Jeśli wiesz o co może chodzić proszę cie pomóż :)
  • 0

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 13:32

Jeśli chodzi o usunięcie tego Strona główna ... to musisz w plikach wtyczki znaleźć:

<span class="hreview-aggregate"><span class="item"><span class="fn">Strona główna - Akuna Szczecin</span></span>, <span class="rating">
<span class="average">5.0</span> out of <span class="best">5</span> based on <span class="votes">2</span> ratings <span class="summary">
</span></span></span>
I to usunąć.

2. Jest opcja lub jakaś możliwość żeby gwiazdki były po prawej a nie po lewej? W opcjach widzę tylko góra/dół.

Najlepiej będzie jak zmodyfikujesz plik z CMS.

float: right;

3. Jak w tej wtyczce ustawić ocenianie przez 1 użytkownika kilka razy?

Poszukaj może w ustawieniach tej wtyczki, tak samo zobacz czy czasem nie ma, żeby ustawić na prawo lub lewo tych gwiazdek.

Ogólnie zależy mi na usunięciu tego żółtego tła lub zmianie wtyczki na gdsr i wyłączenie tego tytułu.

Musisz wejść w opcje wtyczki i kliknąć na zakładkę TOOLTIPS i tam będziesz miał wszystkie opcje co do podświetlenia/tła itp.
Ustaw po prostu wszystko na biało, albo wyłącz to jeśli się da.
  • 1

#6 tokasmart

tokasmart
  • Użytkownicy
  • 38 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 14:17

Odnośnie pkt 1 to w jakim katalogu albo jakiego pliku szukać do edycji?
Z panelu WP sprawdziłem wszystkie pliki na ftp praktycznie wszystkie i nie widzę go :(
  • 0

#7 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 14:58

Może ten wpis dodał się do szablonu po prostu, ale ściągając tą wtyczkę i patrząc ile tam jest plików odechciało mi się to sprawdzać.
Zobacz sobie z tą drugą wtyczką co miałeś.
  • 1

#8 tokasmart

tokasmart
  • Użytkownicy
  • 38 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 15:07

Drugiej nie da sie przestawić jednym słowem zepsuła się... było super 4 miesiące nic nie robiłem i rano patrze a tu na każdej z 10 stron gdzie ten sam szablon jest zrobiły się z żółtym tłem.

Można jakoś usunąć w całości tą starą wtyczkę (teraz jak odinstaluje i zainstaluje na nowo mam dalej stare ustawienia)? Wtedy na 99% powinno zadziałać.
  • 0

#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 22:24

Musisz wejść do FTP i tam przejść do folderu "plugins" i usunąć cały katalog wtyczki.
I dopiero na nowo zainstalować wtyczkę.
  • 1

#10 wowo

wowo
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 05 luty 2014 - 10:18

Witajcie, szukam w internecie wskazówek dotyczących - jak zmienić ilość wyświetlanych gwiazdek w GD Star Rating. Standardowo jest 10, chce ich mieć tylko 6.

Dzięki za pomoc!
  • 0

#11 ~janusz

~janusz
  • Użytkownicy
  • 238 postów

Napisano 05 luty 2014 - 21:08

Odnaleźć w kodzie linie odpowiedzialne za generowanie gwiazdek i zmienić... (być może wtyczka posiada config i ma wpisane np $stars_count = 10, być może jest to w jakiejś pętli).
  • 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 06 luty 2014 - 00:41

@wowo: Wejdź w ustawienia wtyczki, czyli z WP wejdź w wtyczki i tam przy GD Star Rating kliknij Ustawienia/Opcje.
Wejdź w zakładkę "Artykuły" i tam masz ilość gwiazdek.
  • 1

#13 wowo

wowo
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 07 luty 2014 - 18:05

@wowo: Wejdź w ustawienia wtyczki, czyli z WP wejdź w wtyczki i tam przy GD Star Rating kliknij Ustawienia/Opcje.
Wejdź w zakładkę "Artykuły" i tam masz Ilość gwiazdek.

Dziękuje za pomoc, udało się :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych