Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błędy podczas instalacji systemu, Blue Scren 0x50

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Svk14

Svk14
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 29 styczeń 2014 - 20:14

Nie mogę zainstalować win xp. Podczas instalacji systemu ( tuż po restarcie systemu po utworzeniu partycji i instalacji na niej windy) pokazuje się czarno szary pasek. Po minucie ustępuje, potem jest ekran instalaki win xp. W jej trakcie trzeba długo czekać na wpisanie cd keya itd.potem pisze że nie ma pliku guest.bm , clbcatq.dll ( COM+ , wiersz 3406, kod 0x8007045a) wyskakuje komunikact z " distribited transaction coordinator 0xffffffff (611) (( nie można zainstalować dtc)) więc anuluje te oparacje, omijam komunikaty. Potem pisze że do zakończenia instalacji zostało 13 minut i...nic. Po długim czasie wyskakuje BSOD.Co robić? Wcześniej nie miałem tego problemu...Posiadam oryginalną płytkę z Windows xp sp2 która otrzymałem przy zakupie komputera.
Jednakże wcześniej ( miesiąc temu, dwa... ) komputer zacinal mi się bez powodu i musiałem robić formata. Np włączam komputer, czekam, wybieram profil, klikam " start " i zacięcie się. Dysk był cały wolny... Jednakże dysk ten mam od 2008 i przeszedł on tyle formatów ze ho ho...
Pomocy, już 2 miesiące bez komputera, czy da się to jakoś naprawić? Co jest przyczyną?

Zdjęcie BSODa :
"http://i39.tinypic.com/34pdnao.jpg
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 29 styczeń 2014 - 23:54

SMART z programu MHDD i skan pamięci RAM programem Memtest.
  • 0

#3 Svk14

Svk14
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 01 luty 2014 - 16:54

A jak to zrobic?
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 01 luty 2014 - 21:26

SMART MHDD
Na sam początek pobierasz program w ISO i nagrywasz na płytę jako obraz: Poradnik: Wypalanie obrazu .ISO na płytę CD/DVD
Po nagraniu uruchamiasz komputer z płyty.

Odczytanie SMART

1. Po uruchomieniu programu szukamy naszego dysku po modelu i wybieramy go odpowiednim klawiszem lub strzałkami.
2. Jesteśmy w głównym oknie programu.
3. Aby wykonać SMART klikamy klawisz F8.
4. Czekasz i robisz zdjęcie.

Pamięć RAM
Najpierw skanujesz jedną kość, a później drugą itd
Wyłącz komputer, odłącz od zasilania, odkręć boczną ściankę obudowy, dotknij grzejnika i wyjmij jedną kość RAM.
Włącz komputer z programem Memtest i skanuj pamięć z 3-4h, po skończeniu zrób zdjęcie i wyłącz program
Odłącz od zasilania komputer, odkręć boczną ściankę obudowy,, dotknij grzejnika i wyjmij testowaną pamięć, włóż drugą, która leżała na biurku.
Włącz komputer z programem Memtest i skanuj pamięć z 3-4h, po skończeniu zrób zdjęcie. itd...
  • 0

#5 Svk14

Svk14
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 02 luty 2014 - 12:09

Eee...jak mam to zrobić skoro komp mi nie działa?
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 02 luty 2014 - 22:12

Skorzystaj z innego komputera!
  • 0

#7 Svk14

Svk14
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 04 luty 2014 - 19:58

Nie mam
  • 0

#8 deny33

deny33
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 04 luty 2014 - 20:30

To kup! Pożycz! Ukradnij?
  • 0

#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 06 luty 2014 - 00:13

Dokładnie tak jak wyżej, ale bez opcji numer 3, można ją zastąpić wybranie się do serwisu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych