Mój sprzęt po awarii *padła płyta głowna zintegrowana była i padło wszystko, wymiana również na płytę główną ze zintegrowaną grafiką i kartę dzwiekowa. Po pojawianiu się błędu przeinstalowałem system z XP na WIN7 ale nadal ten sam problem / RAM (wyjąłem 1GB bo była uszkodzona i bluescreen na niej pojawiał się cały czas, na 2gb ten błąd jest rzadziej ale też się pojawia nawet tuż po starcie systemu a czasami 2 dni lata komp)
Teraz jest 2GB RAM
DYSK HDD 500 GB
PROCEK ADM ATHLON™ 64 x 2 dual core 4600+ 2,53 HR
PŁYTA GŁÓWNA (wymieniona na nowa kompletnie)
ASRock N68C-GSFX / NVIDIA GeForce 7025 graphics, DX9.0 , PS3.0 / gigabats lan i takie tam pierdoły (wejscie na ddr2, ddr3)
INDEX WYDAJNOŚCI MIAŁEM WCZEŚNIEJ 5,6, teraz 2,8
RESTA NA POZIOMIE 5,5 - 5,9 (procek, dysk, ram)
PŁYTA PO WYMIANIE i taka słaba grafa?
GRAFIKA 2,8 / 3 w grach trójwymiarze 3,1
Płyta niby nowa, ale dziwi mnie fakt że taka słaba wydajność 2.8 i 3.1 co to ma być? Czy aby to nie wina sprzętu.
SPRZĘT BYŁ WYMIENIANE Z UWAGI NA PADNIĘCIE PŁYTY GŁÓWNEJ I WYMIENIONĄ MAM NA OPISANĄ POWYŻEJ.
TUTAJ ZRZUT BŁĘDÓW Z Minidump
http://salivano.com/Minidump.rar
Co wykonałem
- sprawdzałem błędy i nie wykryło na dysku, ram raczej też działa ok bo podłączałem do innego kompa i działa bez zarzutu). Czy to wina płyty?
- reinstalacja systemu też nic nie dała z XP na WIN7
- defragmentacja programem Defraggler (nie ma szans nawet dojść do połowy bo bluescreen /)
Po zrzucie z Minidump mam nadzieję że specjaliści mi pomogą. KOMP SIĘ NIE PRZEGRZEWA SPRAWDZAŁEM.
Czekam na pomoc, dla pomocnej osoby wyślę na flachę!
Bluescreen po wymianie płyty głównej, grafiki i karty dźwiękowej
Rozpoczęty przez donlupak, 26 sty 2014 21:51
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 styczeń 2014 - 21:51
Napisano 26 styczeń 2014 - 23:02
Cały sprzęt jest do sprawdzenia.
Napisz jaki posiadasz zasilacz - producent, model i moc
Do aktualizacji możesz użyć programów Device Doctor, DriverEasy, DriverMax.
- Poradnik: Odczytanie SMART dysku twardego
- Sprawdzanie pamięci RAM
Najpierw skanujesz jedną kość, a później drugą itd
Wyłącz komputer, odłącz od zasilania, odkręć boczną ściankę obudowy, dotknij grzejnika i wyjmij jedną kość RAM.
Włącz komputer z programem Memtest i skanuj pamięć z 3-4h, po skończeniu zrób zdjęcie i wyłącz program
Odłącz od zasilania komputer, odkręć boczną ściankę obudowy,, dotknij grzejnika i wyjmij testowaną pamięć, włóż drugą, która leżała na biurku.
Włącz komputer z programem Memtest i skanuj pamięć z 3-4h, po skończeniu zrób zdjęcie. itd...
Pamiętaj, aby zrobić zdjęcia!
- W Biosie wyłącz cashing oraz shadowing (jeśli masz takie opcje)
Służy do połączenia telefonicznego, sieci lokalnej lub sieci LAN i innych portów dla połączeń.
Sterowniki masz też na stronie producenta: POBIERZ
Napisz jaki posiadasz zasilacz - producent, model i moc
0x3D, 0xA, 0xD1, 0x1E- Zrób aktualizacje sterowników, zobacz też czy nie masz żadnych wykrzykników w Menedżerze urządzeń.
Do aktualizacji możesz użyć programów Device Doctor, DriverEasy, DriverMax.
- Poradnik: Odczytanie SMART dysku twardego
- Sprawdzanie pamięci RAM
Najpierw skanujesz jedną kość, a później drugą itd
Wyłącz komputer, odłącz od zasilania, odkręć boczną ściankę obudowy, dotknij grzejnika i wyjmij jedną kość RAM.
Włącz komputer z programem Memtest i skanuj pamięć z 3-4h, po skończeniu zrób zdjęcie i wyłącz program
Odłącz od zasilania komputer, odkręć boczną ściankę obudowy,, dotknij grzejnika i wyjmij testowaną pamięć, włóż drugą, która leżała na biurku.
Włącz komputer z programem Memtest i skanuj pamięć z 3-4h, po skończeniu zrób zdjęcie. itd...
Pamiętaj, aby zrobić zdjęcia!
- W Biosie wyłącz cashing oraz shadowing (jeśli masz takie opcje)
rasl2tp.sys 0xD1Przeinstaluj sterownik RAS Mini-Port/Call-Manager L2TP [Miniport WAN (L2TP)].
Służy do połączenia telefonicznego, sieci lokalnej lub sieci LAN i innych portów dla połączeń.
0xD1 nvstor.sysPrzeinstaluj sterownik do NVIDIA nForce™ SATA Driver
0xFC mssmbios.sys - parport.sysAktualizacja obu sterowników.
Sterowniki masz też na stronie producenta: POBIERZ
Napisano 27 styczeń 2014 - 15:22
OK a jak to zainstalować, bo słabo się orientuje w tym.
Pobrałem już je, tylko jak je zainstalować. Z tego co widzę, są stare sterowniki z poprzedniej płyty /
ZASILASZ 300W
Pobrałem już je, tylko jak je zainstalować. Z tego co widzę, są stare sterowniki z poprzedniej płyty /
ZASILASZ 300W
Napisano 27 styczeń 2014 - 21:46
Najpierw pobierasz plik, później wypakowujesz i instalujesz > Aplikacja Setup lub coś podobnego.
Sterowniki są do twojej płyty, a jest ich tylko 6. Zobacz też co napisałem wyżej.
Sterowniki są do twojej płyty, a jest ich tylko 6. Zobacz też co napisałem wyżej.
To nic nie mówi, odkręć obudowę i spisz potrzebne dane.ZASILASZ 300W
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych