Mam Vistę Ultimate PL z SP1. Ściągnąłem instalkę SP2, gdy ją odpalam, wywala mi informację, że nie mogę zainstalować, ponieważ potrzebne jest przynajmniej 6GB wolne na dysku. No i właśnie, łącznie pojemność dysków to ponad 1TB z czego połowa wolna, ale na partycji systemowej mam tylko 1,88gb wolnego i za dużo tam nie usunę... Czy mogę to jakoś zainstalować?
Narzędziem Zarządzanie dyskami dorzuciłem bez problemu do tej partycji nieprzydzielone wcześniej 2GB, jednak dalej to za mało - miałem wolne trochę ponad 4GB, teraz system sobie zajął jeszcze trochę i zostało 2GB.
Tym samym programem chciałem zmniejszyć rozmiar którejś z dwóch partycji, które są na tym samym dysku, żeby móc ten zwolniony kawałek dodać do partycji systemowej, ale coś tutaj nie działa...
Tak to wygląda (ten dysk):
Gdy klikam prawym przyciskiem myszy na partycję D i wybieram Zmniejsz wolumin wyskakuje:
Gdy klikam prawym na F i wybieram tą samą opcję otwiera się okno do ustawień zmniejszenia (jak dużo chcę odłączyć), ustawiam, jak chcę, a po chwili myślenia
Odpaliłem też Partition Magic 8.0, ale już na starcie coś mi nie pasuje
Vista - za mało miejsca na partycji systemowej do instalacji
Started by Jackzor, 01 Aug 2009 12:18
2 replies to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users